Övrigt

Apple släpper iOS 7.1 och uppdaterar Apple TV

Förra veckas rykte visade sig stämma – efter en lång betaperiod bestående av fem utvecklarversioner har Apple nu släppt iOS 7.1 till allmänheten. Förutom en mängd med buggfixar har Apple också förändrat och optimerat delar av gränssnittet samt snabbat upp de orimligt långa animationerna rejält – skillnaden är påtaglig och bara denna förändringen i sig ger en betydligt bättre användarupplevelse.

iOS 7.1 löser dessutom den irriterande buggen som gjorde att hemskärmen på iPhone ofta kraschade. Vidare kommer 7.1 med stöd för nylanserade CarPlay som tidigare av Apple själva kallades för iOS in the Car och kalenderappen har blivit mer användbar.

Även riktigt små detaljer har Apple lagt ned energi och möda på i denna uppdatering, som exempelvis tangentbordets shift-knapp som man efter iOS’ sex levnadsår har valt att göra någonting åt. Just tangentbordet har dessutom får ett lite fetare typsnitt.

Kräver en hel del ledigt utrymme
Uppdateringen finns som vanligt att ladda ner genom iTunes eller OTA direkt från din iPhone, iPad eller iPod. Även om själva nedladdningsfilen inte är nämnvärt stor – runt 250MB beroende på enhet – krävs det trots det en hel del ledight utrymme på din enhet för att kunna installera uppdateringen. En iPad Air kräver exempelvis 2,5 GB ledigt utrymme.

iOS 7.1 beta 3-2iOS 7.1 beta 3-3

Övriga nyheter:

      • Siri – En ny inställning gör det möjligt att aktivera Siri med hemknappen och hålla inne knappen tills du pratat färdigt.
      • Facetime-notiser – notiser för Facetime synkroniseras nu (tas bort) om samtalet svarades från en annan enhet
      • iPhone 4 – Förbättrad prestanda på iPhone 4
      • Touch ID – Förbättrad igenkänning för fingeravtrycksläsaren på iPhone 5s
      • Automatiskt HDR-läge – På iPhone 5s finns nu en inställning för att låta enheten automatiskt aktivera HDR
      • Notiscenter – Krysset för att atkivera “Rensa”-knappen i notiscenter har blivit större och enklare att träffa – likaså texten “Rensa”. Dessvärre verkar Apple ha lagt in en liten dötid från att du tryckt på krysset tills du kan trycka på Rensa-knappen.
      • Förbättrade hjälpmedel – Inställningen för fetare typsnitt omfattar nu även saker tangentbordet, kalkylatorn och en del ikoner. Inställningen “Minska rörelse” innefattar nu även väder- och meddelande-appen samt multitaskvyn. En helt ny inställning får knappar att faktiskt se ut som knappar. Nya inställningar finns även för att minska vitbalansen och få mörkare färger i appar.

Apple TV uppdaterad

Via Macrumors får vi också reda på att en uppdatering till Apple TV (version 6.1) släpptes i samma veva som iOS 7.1 med ett oklart antal nyheter. Det som hittills hittats är att det numera går att gömma appikoner från hemskärmen på ett smidigt sätt.

Håll inne fjärrkontrollens mittenknapp för att få ikonerna att dansa, ta dig till den ikonen du vill gömma och klicka på Play/Pause-knappen på fjärrkontrollen. Därifrån kan du sedan välja att gömma ikonen helt och hållet.

Du som har en jailbreakad Apple TV, eller som exempelvis använder hackade versioner av Plex, bör i nuläget akta dig från denna uppdatering.

Apple TV göm ikoner

Denna artikel uppdateras fortlöpande i takt med att nyheterna upptäcks. Tipsa gärna här i kommentarerna!

[related]Relaterat:[/related]

[display-posts tag=”ios-7-1″ exclude=”undefined” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”3″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!