Övrigt

Ny beta av iOS 7.1 – Jony Ive fortsätter gå loss på cirklar

Apple släppte under tisdagen en tredje betaversion av iOS 7.1 med både kosmetiska och kodmässiga nyheter, men det som gemene man förmodligen främst kommer spärra upp ögonen lite extra för är den nya designen i Telefon-appen. Jony Ive verkar ha gått loss på cirklar, och utökat antalet runda grafiska element ytterligare.

Bilderna nedan kommer från 9to5Mac och visar nyheterna i Telefon-appen – de rektangulära svara- och avsluta-knapparna har minimerats till att bli cirklar. Detta är genomgående för alla samtalsrelaterade skärmar; inkommande, utgående och knappsatsen.

Minns ni de fyrkantiga knapparna för att aktivera “Påminn mig” och “Svara med meddelande”-funktionerna vid inkommande samtal? De har minimalismen ätit upp och ersatt med luft.

iOS 7.1 beta 3-2 iOS 7.1 beta 3-3

 

I övrigt är det få nämnvärda nyheter som hittills upptäckts i denna nya betaversion. Det svarta tangentbordet som kunde väljas som förvald i beta 1 men som av någon anledning plockades bort i beta 2 har inte återuppstått, men tangentbordet har fått ett par minimala förändringar i färgschemat för bland annat sudda-tangenten.

Första betan av iOS 7.1 släpptes i slutet på november, och enligt en vad nyhetssajten BGR hört kommer inte uppdateringen att lanseras i skarp version förrän någon gång i mars 2014.

[source: http://9to5mac.com/2014/01/07/apple-releases-ios-7-1-beta-3-to-developers/ “9to5Mac”, http://bgr.com/2013/12/23/ios-7-1-beta-3-download-public-release/ “BGR”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!