Övrigt

Apple bekräftar omstarter och krascher i iOS 7 – lösning på gång

Bättre sent än aldrig, brukar det ju heta, men i detta fallet känns det väldigt märkligt att Apple inte förrän nu svarar på kritiken mot den eller de buggar i iOS 7 som får iOS-enheter att sporadiskt krascha och startas om.

Det är i själva verket inte hela operativsystemet som kraschar, och inte heller hela iOS som startas om. Snarare är det den del av iOS som kallas för Springboard som behöver en omstart – programmet som sköter och hanterar hemskärmen i iOS. Och därför går omstarterna efter en Springboard-krasch förhållandevis snabbt jämfört med om hela iOS skulle få problem och behöva startas om.

Problemet har funnits sedan betaperioden av iOS 7, och följde senare med i den skakiga lanseringen. För undertecknad händer detta minst ett par gånger om dagen och är oerhört frustrerande.

Men i ett kort uttalande har Apple nu till slut officiellt bekräftat att man känner till problemet och att problemet kommer att åtgärdas i en “kommande uppdatering”. Det säger Apples talesperson, Trady Muller, till Mashable:

“We have a fix in an upcoming software update for a bug that can occasionally cause a home screen crash”

Det är inte mycket mer än så som kan utläsas ur det fåordiga uttalandet. Frågan är om Apple nu inom kort kommer att uppdatera iOS till version 7.0.5 för att åtgärda detta eller om man inväntar tills iOS 7.1 är färdig för release.

[source: http://mashable.com/2014/01/22/iphone-screen-of-death/?utm_cid=mash-com-Tw-apple-link “Mashable”]

[related]Mer om iOS 7[/related]
[display-posts tag=”iOS-7” image_size=”thumbnail” orderby=”date” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!