Övrigt

Allt du behöver veta om Apples iOS 7-lansering – inklusive stor videogenomgång

Ikväll den 18 september runt 19.00 släpps iOS 7 till oss i Sverige. Den nya version bjuder på en rad nyheter men också ett par problem.

Siavash Vatanijalal har gått igenom vilka enheter som iOS 7 fungerar bra på och vilka som du bör vänta med att uppgradera. Läs Vänta med iOS 7 om du använder dessa enheter.

Så uppdaterar du

När det väl lyser en etta på inställningar så finns uppdateringar tillgänglig. Tryck då på InställningarAllmäntProgramuppdatering. Om du stöter på problem under kvällen och är otålig kan du även installera iOS 7 manuellt.

Har du en beta-version av iOS 7 kommer det inte gå att uppgradera denna vägen. Vidare kommer den antagligen sluta fungera inom kort. Lösningen är att ladda hem filerna manuellt.

Glöm inte backupen!

Se dock först till att ha säkerhetskopierat allt om något skulle hända. Det gör du antingen via iCloud under Inställningar eller genom att koppla din iOS-enhet till datorn. Även om du inte har synkroniserat din enhet till just den datorn så kan du ta en säkerhetskopia genom att trycka på namnet på din iPhone uppe till höger i iTunes. Välj sedan att göra en backup manuellt.

Eventuella övriga frågor om du vill synkronisera innehåll trycker du nej på – de kommer endast upp om du inte redan har din enhet synkad med aktuellt iTunes-bibliotek.

backup2

Övriga relevanta artiklar

Även webbgränssnittet till iCloud har blivit uppdaterat för att matcha det nya systemet. Läs Andreas Nilssons Nya iCloud.com med iWork för iCloud är nu lanserat.

Missa inte heller Gör din iPhone med iOS 7 säker och värdelös för tjuven.

Vi har även gjort en stor videogenomgång av iOS 7 uppdelat i fem delar (Klicka på rubrikerna för att komma till en större version)

[display-posts tag=”ios-7-videoguide” image_size=”thumbnail” orderby=”date” posts_per_page=”5″]

Sist men inte minst har vi en stor artikel från när iOS 7 presenterades i somras. Läs Allt om nya iOS 7.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!