Övrigt

Gör din iPhone med iOS 7 säker och värdelös för tjuven

Hitta min iPhone har förmodligen varit mångas räddning när de tappat bort sin iPhone. En och annan tjuv har också åkt fast på köpet.

För er som inte är bekanta med funktionen så låter den dig se var din mobil befinner sig på en karta. Du kan också be den spela upp ett högt ljud även om den är satt på ljudlöst läge vilket är bra om du råkat tappa bort den i lägenheten eller liknande.

find_my_iphone_map

Om du misstänker att du glömt den på en plats med risk för att någon annan än du själv kommer att hitta den först går det att visa ett meddelande på hemskärmen. Som sista åtgärd om din iPhone blivit stulen kan du radera allt innehåll.

Ett par svagheter har dock funnits i systemet som gjort att tjuvarna kunde komma undan och kunnat använda din iPhone själva eller sälja den vidare. Dessa svagheter har nu Apple åtgärdat.

Nummer ett var om du som användare inte använde något lösenkodlås. Då var det lätt att gå in i Inställningar -> iCloud och helt enkelt slå av Hitta min iPhone. Självklart ska du som användare ha ett lösenkodlås och helst ett långt sådant. Men vi är lite lata av naturen och många har ingen lösenkod.

find_my_iphone_off

Apple har i iOS 7 löst detta genom att kräva lösenordet till ditt Apple-ID för att slå av Hitta min iPhone. Nu kan inte den snabbe tjuven stänga av spårningen av din mobil även om du inte använder någon lösenkod.

Nummer två var att en tjuv kunde återställa din iPhone via iTunes som en helt ny enhet. Detta kryphål är nu också stängt och iTunes kräver nu att Hitta min iPhone ska vara avstängt innan en återställning medges.

turn_off_restore

Har du Hitta min iPhone aktiverat så blir alltså din iPhone helt värdelös för tjuven och chansen att du kan hitta din iPhone och varsko polisen är betydligt större i och med iOS 7.

find_my_iphone_ios7

Två andra finesser som också hittat in i iOS 7 är att om du skickat ett meddelande till din iPhone kommer detta stå kvar även om du via nätet raderat mobilens innehåll och ditt Apple-ID med lösenord krävs för att aktivera den igen.

För att hitta din iPhone eller andra enheter då det fungerar på samma sätt på iPad och iPod touch använder du appen Hitta min iPhone som du hämtar kostnadsfritt från App Store. Där kan du även se var dina Mac:ar är samt låsa och radera även dem.

logga_in_icloud

Dessa tjänster finns också tillgängliga via iCloud.com på nätet. Så om din enhet är borta lånar du en kompis mobil och startar appen Hitta min iPhone eller letar upp en dator med internet-uppkoppling och loggar in den vägen.

Gå nu in på Inställningar -> iCloud och kollar så du har Hitta min iPhone aktiverat samt Inställningar -> Allmänt -> Lösenkodlås och slå på detta så blir ditt ägande tryggare och chansen att du får tillbaka din enhet större.

Läs mer om iOS 7 på vår samlingssida och vår långa genomgång.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!