Övrigt

Vänta med iOS 7 om du använder dessa enheter

Uppdatering: Nu har Apple lanserat iOS 7.1 som bland annat ger en prestanda- och stabtilitetsförbättring för alla enheter som tas upp i denna artikel. Vi rekommenderar att du uppdaterar från iOS 6.

iOS 7 GM – Gold Master – är den version som med stor sannolikhet kommer att spridas till hundratals miljoner användare under morgondagen så vida Apple inte gjort några sistaminuten-ändringar.

Vi har tidigare skrivit om att versionen för iPad 4 känns allt annat än färdig för lansering, och nu efter ha testat på fler enheter är det tydligt att det på flera håll kan vara läge för att avvakta.

Generellt sett rekommenderar vi egentligen alla att vänta. Även versionen för iPhone 5, som är den version som i vår mening fungerar allra bäst, krånglar stundvis och innehåller en hel del buggar. Dock är de iPhone 5-relaterade problemen inte i närheten av de för exempelvis fjärde genrerationens iPad.

Problemen vi upplevt på våra enheter är bland annat återkommande frysningar och omstarter, problem med Safari, segt gränssnitt, buggigt tangentbord och kraschande appar (Apples egna).

Problemen är heller inte helt konsekventa två enheter emellan – två enheter av samma modell behöver nödvändigtvis inte uppvisa samma problem.

iOS 7.0.1 testas redan

Det har kommit rapporter om att Apple testar iOS 7.0.1, 7.0.2 och 7.1 internt. Även om den sistnämnda bör dröja ett tag kommer framförallt den första uppdateringen förmodligen släppas inom någon eller några veckor efter onsdagens stora uppdatering. Just den första uppdateringar brukar alltid addressera buggar och problem som upptäckts.

Chansen finns också att Apple redan löst dessa buggar och problem, och skickar ut en förbättrad och problemfri version av iOS 7. Men om du är mån om att dina enheter ska fungera optimalt kan det vara värt att vänta tills efter den initiala lanseringen och se ifall problemen finns kvar eller inte.

Om du har följande enheter rekommenderar vi att du väntar med att uppgradera till iOS 7:

  • iPad generation 3 – seg i gränssnittet/animationer , Safari kraschar relativt ofta, allmänt buggigt
  • iPad generation 4 – seg i gränssnittet/animationer , buggigt tangentbord, Safari kraschar relativt ofta, allmänt buggigt
  • iPad mini – seg i gränssnittet/animationer allmänna småbuggar
  • iPhone 4 – betydligt segare än med iOS 6, dålig respons i tangentbordet, allmänna småbuggar

iPhone 5 och 4S är de versioner som verkar vara mest slipade, och även om det finns några småbuggar verkar det inte finnas någon direkt oro för att något allvarligt inte skulle fungera. iPod touch har vi inte provat med ännu.

Har du testat iOS 7 på dina enheter? Dela gärna med dig av dina erfarenheter – glöm inte att säga vilken enhet det gäller.

[related]Mer om iOS 7[/related][display-posts tag=”ios-7, iOS-7-1” image_size=”thumbnail” orderby=”date” posts_per_page=”7″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!