Övrigt

Samsung kommer att presentera Galaxy Gear Smartwatch

Det ryktas vilt om smarta klockor som alla smartphone-tillverkare verkar ha under utveckling. Apple har skyddat namnet iWatch och Sony utvecklar version två av sin Smartwatch vid sidan av omåttligt populära crowdfunding-projektet Pebble. Från Samsung har det setts livstecken genom en ansökan om skydd för namnet Samsung Galaxy Gear och ett antal skärmdumpar på något som kallas Samsung Galaxy Altius.

Nu har ryktena nått sådana höjder att Samsungs VD på mobilsidan, Lee Young-hee har valt att gå ut med information i en intervju i tidningen The Korea Times och bekräftat att Samsung kommer att visa upp sin smarta klocka Samsung Galaxy Gear Smartwatch nästa onsdag 4 september på IFA-mässan i Berlin.

“The Gear kommer inte att ha en böjbar skärm. Den nya enheten kommer att utveckla och berika den nuvarande mobila upplevelsen på många sätt. Den kommer att leda en ny trend i smart mobil kommunikation. Vi är fyllda av självförtroende att the Gear kommer att skapa en meningsfull drivkraft i mobilindustrin,” klargör Lee.

Det är i skrivande stund lite oklart hur namnet Galaxy Gear kommer att användas. I The Korea Times benämner Lee den smarta klockan som både Galaxy Gear och Galaxy Gear Smartwatch. Andra indikationer är att Galaxy Gear är samlingsnamnet runt Samsungs “wearable computing”-enheter och att Smartwatch kommer att bli ett tilläggsnamn för klockan.

[via: http://techcrunch.com/2013/08/27/samsung-exec-confirms-galaxy-gear-smartwatch-aimed-at-younger-hip-buyers-coming-sept-4/ “Techcrunch”]
[source: http://www.koreatimes.co.kr/www/news/tech/2013/08/133_141776.html “Korea Times”]

Läs också:

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!