Övrigt

Är Galaxy Gear Samsungs smarta klocka?

Samtidigt som armbandsuret blir mer och mer sällsynt till förmån för smartphones som klocka börjar nu smarta klockor bli nästa heta pryl, och varje tillverkare ska nu ha en egen produkt inom området. Sony utvecklar generation 2 av sin Smartwatch, Pebble har precis nått ut på marknaden, Apple ryktas ha en iWatch under utveckling och nu verkar Samsung äntligen vara på gång.

samsung_galaxy_gear_patent

Den 29 juli ansökte Samsung om varumärkesskydd för namnet Samsung Galaxy Gear. Som bekrivning anges:

”bärbara elektroniska enheter i formen av armbandsur, handledsband eller armband med internetåtkomst och möjligheten att föra telefonsamtal samt skicka e-post och meddelanden”.

Detta tyder på att Samsung Galaxy Gear är en serie bärbara enheter för handleden likt ett armbandsur. Samsung har tidigare sagt att man har som mål att lansera en smartwatch före Apple, men har precis som Apple valt att inte uttala sig mer i frågan.

Tidigare i år läcktes ett gäng skärmdumpar från en produkt kallad Samsung Galaxy Altius, och de kvadratiska bilderna – om de nu är äkta – liknar helt klart en klocka som är under utveckling.

Samsung-Galaxy-Altius Läckta bilder från Samsung Galaxy Altius

Läs också:

[source: http://www.engadget.com/2013/08/06/samsung-galaxy-gear-smartwatch-trademark/?utm_medium=feed&utm_source=feedly “Engadget”, http://www.slashgear.com/samsung-galaxy-altius-smartwatch-leaked-14269391/ “Slashgear”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!