Övrigt

Påstådda specifikationer för iPhone 5S och fler bilder på nya instegsmodellen av iPhone

Phone 5S – IGZO-skärm, NFC och 12 megapixlar

Lanseringen av iPhone 5S närmar sig allt mer och av allt att döma kommer Apples nya flaggskepp lanseras under hösten i god tid innan människor världen över börjar shoppa julklappar. Det finns anledning att tro att Apple kommer hålla två höstevent i år, och av tidigare rykten förväntar vi oss att få se en lansering av en helt ny instegsmodell i iPhone-segmentet.

iphone5sSenaste ryktena gällande iPhone 5S (eller vad den nu kan komma att kallas) kommer raka vägen från den kinesiska sajten EXPreview [Google Translate] som påstår sig ha fått reda på de exakta specifikationerna för den nya iPhone-modellen. Dessutom har de fått tag på ett par bilder från produktionen som rimligtvis redan bör vara igång ifall Apple har som ambition att börja leverera enheterna under september/oktober.

iphone5s2

Enligt sajten kommer iPhone 5S för det första få en helt ny IGZO-display från Sharp – en skärmtyp som slukar mindre batteri men som också är bättre på de flesta punkter jämfört med nuvarande skärmtyp. Vidare ska grafikkretsen få en kärna till och bli fyrkärnig, RAM-mängden dubblas till 2GB och LTE-stödet uppgraderas till det nyare – men än så länge geografiskt högst begränsade – LTE-Advance. Samma A6-processor som finns i nuvarande iPhone 5 kommer finnas i denna modell, men med en högre klockhastighet.

Kamerasensorns antal pixlar ska också öka till 12 megapixlar och i detta rykte bekräftas ännu en gång den nya dubbelblixten på baksidan av enheten. Slutligen ekar rykten också om den fingeravtrycksläsare som det så länge viskats om.

Bilderna påstås föreställa nya iPhone 5S, men då ingen förväntar sig att designen på iPhone 5S ska skilja sig nämnvärt från nuvarande iPhone 5 är det svårt att inte förbli skeptisk. Dessutom låter alla dessa uppgraderingar i hårdvaran som något Apple skulle spara till en större uppdatering av iPhone, och inte något som en S-modell uppgraderas med.

Fler bilder på nya instegsmodellen av iPhone

Vi har redan fått se ett flertal läckta delar (2) från den eventuellt kommande nya instegsmodellen, och det verkar som att Apple kommer försöka spara in en del produktionskostnader genom att använda ett plastskal istället för glas och aluminium. Från Sonny Dickson kommer här fler läckta bilder på den iPhone-modell som förväntas ersätta alla tidigare modeller med 3,5-tumsskärm.

iPhone Light Sonny Dickson bilder

iPhone Light gröniPhone Light vit och grön

[via: http://9to5mac.com/2013/07/17/rumored-iphone-5s-production-shots-specs-igzo-display-fingerprint-nfc-12mp-cam “9to5Mac”]
[source: http://www.sonnydickson.com/2013/07/12/iphone-plastic-shells-in-blue-green-red-grey-and-yellow/ “Sonny Dickson”, http://www.expreview.com/26823.html “EXPreview”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!