Övrigt

Apple öppnar upp för skärmdelning via iMessage

Två nya nyheter har upptäckts i betaversionerna av iOS 8 och OS X Yosemite som förhoppningsvis tar sig igenom all testning och får en fast plats i funktionslistorna när de båda operativsystemen lanseras i skarp version i höst.

Flerpartssamtal för FaceTime Audio

I iOS 8 rapporteras det att möjligheten för flerpartssamtal över FaceTime har lagts till. Apple öppnade upp för FaceTime-samtal med bara ljud (ingen bild) i när iOS 7 släpptes, men det har hittills inte gått att ringa till mer än en person i taget.

I första betan av iOS 8 finns nu denna möjlighet, och likaså finns funktionen “samtal väntar” för alla FaceTime-samtal, oavsett med eller utan bild.

Om Apple även kommer att gå hela vägen och aktivera flerpartssamtal även för video är något vi helt enkelt får vänta och se i takt med att fler betaversion av iOS 8 och Yosemite släpps.

Skärmdelning via iMessage

En annan nyhet som du som ofta får agera amatörsupport för släkt och vänner kommer att glädjas av har upptäckts i OS X Yosemite. I Meddelanden-appen finns det ett val för att initiera skärmdelning mellan din dator och en mottagares. I denna första betaversion fungerar det dock inte, och förhoppningsvis handlar det om en bugg och inte att funktionen egentligen inte ska finnas tillgänglig.

Att initiera skärmdelning mellan två Macar har tidigare funnits i Meddelanden-appen men har krävt AIM-konton hos både mottagaren och avsändaren. Förändringen i OS X Yosemite innebär alltså att det räcker om iMessage är aktiverat för att skärmdelning ska kunna startas.

[source:http://9to5mac.com/2014/06/06/os-x-yosemite-introduces-imessage-screen-sharing-facetime-audio-conference-calls-with-ios-8/ “9to5Mac”]

[related]Mer om iOS 8[/related][display-posts tag=”iOS-8″ image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!