Övrigt

Reeder-apparnas framtid utstakad

Reeder logo

Utvecklaren av Reeder, de populära RSS-apparna för iPhone, iPad och Mac, har nu förklarat sina planer för framtiden. Idag är det enbart Reeder för iPhone som uppdaterats med stöd för andra RSS-plattformar än Google Reader (som stängs ned om ett par dagar), iPad- och Mac-versionen har fortfarande endast stöd för Google Reader och blir således oanvändbara från och med måndag.

Av den anledningen har både Mac- och iPad-versionen varit gratis att ladda ned sedan en tid tillbaka, och från och med tidigare i veckan är även iPhone-appen det, i väntan på att den nya uppdateringen med stöd för fler tjänster ska släppas på App Store.

Rörigt just nu – men framtiden ser ljus ut

På sikt kommer alla tre appar uppdateras med lika brett stöd för att ansluta mot nya, stora RSS-plattformar: Feedly, Feedbin, Feed Wrangler samt Fever. På kort sikt kommer det dock fortsättningsvis vara lite rörigt, och antagligen kommer ingen av apparna vara uppdaterade med stöd för dessa fyra tjänster innan 1 juli.

Reeder för iPhone – först ut

Reeder 3.2 iPhoneReeder för iPhone har just nu stöd för tjänsterna Feedbin och Fever, och kan också agera som en fristående RSS-läsare utan synkronisering. Version 3.2 har skickats in till App Store och kommer om allt går bra släppas inom kort. Denna app är gratis i skrivande stund och kommer fortsätta vara det tills version 3.2 tagit sig förbi App Store:s säkerhetskontroller.

Version 3.2 kommer med stöd för Feedly, Feedbin, Feed Wrangler (utan stöd för “Smart Stream”) samt Fever. Om du ännu inte laddat ned Reeder för iPhone [App Store] är det läge att göra så nu när den är gratis.

Reeder för iPad och Mac – helt nya appar att vänta

Dessa två appar har aldrig fått något stöd för fler tjänster än Google Reader. Av den anledningen har de också varit gratis att ladda ned sedan en tid tillbaka. Båda dessa appar kommer plockas ned från App Store på måndag, då de kommer bli obrukbara.

I stället för att uppdatera de nuvarande versionerna (som redan saknar en hel del funktioner som iPhone-appen berikats med) kommer utvecklaren jobba på helt nya versioner av apparna. När de kan tänkas vara färdiga, och ifall vi som redan betalat för dem kommer få betala igen, är oklart.

Reeder iPad
Teaser-bild från kommande Reeder för iPad


Läs också:

Test: Fyra alternativ till Google Reader
Digg Reader – Diggs alternativ till Google Reader
ReadKit får stöd för Feedbin och Feed Wrangler

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!