Övrigt

“Office för iPad lanseras 27 mars”

Två stora amerikanska tekniksajter, The Verge och ZDnet, rapporterade sent på måndagkvällen oberoende av varandra om Microsofts planer för Office för iPad. Förstnämna skriver att Microsoft kommer att presentera sin Office-app för iPad senare denna månad, medan ZDnet menar att Microsoft kan komma att göra det.

Något som är säkert är att Microsoft har planerat in en presskonferens 27 mars som också blir den första som sker i nye VD:n Satya Nadellas regi, sedan han tillträdde posten som VD efter Steve Ballmer i början av februari i år. Eventet är i San Fransisco och enligt nyckelpersoner inom teknikmedia som fått inbjudan kommer fokus ligga på Microsofts nya strategiska utgångspunkt “mobile first, cloud first“.

Enligt källor till både The Verge och ZDNet kommer Microsoft att under detta event presentera sin Office-app för iPad. De Office-program som inledningsvis kommer att finnas är Word, Excel, Powerpoint samt OneNote som nyligen lanserades för OS X.

Office 365-abonnemang krävs

Från samma källor förklaras det att iPad-versionen av Office kommer att skilja sig en del från iPhone-motsvarigheten. Office för iPhone kräver ett Office 365-abonnemang för att överhuvudtaget kunna användas, medan vissa grundfunktioner i iPad-versionen enligt källorna kommer att gå att använda utan att betala. Det handlar då främst om att komma åt sina filer och öppna dem. För att redigera eller skapa ett dokument kommer det krävas ett aktivt abonnemang för Office 365.

Mellan 60-90 kronor per månad

Ett abonnemang för Office 365 kostar olika beroende på vilken licens och hur många användare som ska ingå. Det mest vanliga alternativet, Office 365 Home Premium, kostar 899 kronor per år eller 90 kronor per månad, och innefattar 5 datorer och mobila enheter. Microsoft kommer dock under våren att börja erbjuda en ny licens för de som endast behöver en användare och datorinstallation för 699 kronor per år. Vad detta abonnemang kommer att kosta månadsvis är ännu inte avslöjat, men vi antar att det alnar på runt 60 kronor per månad. 

Hastigt beslut, eller sedan länge planerat?

Vi har sedan länge hört rykten om och sett läckta bilder från Microsofts iPad-app, vilket indikerar att appen kan ha varit redo för lansering en längre tid, men inte släppts av strategiska skäl. Om lanseringen i mars är planerad sedan länge, eller om det är Nadellas snabba fotarbete vi får ta del av, är det ännu ingen som vet.

Microsoft har under en perios aggressivt marknadsfört sina egna tablets som överlägsna iPad, bland annat tack vare Office-sviten och många anser att en lansering av Office för iPad är som att slå undan benen för sig själv. Med Office-kortet borta från bordet blir det förmodligen svårare för Microsoft att motivera varför iPad-kunder och spekulanter istället ska välja Microsofts produkter.

Inför Microsoft Build 2014

Presskonferensen 27 april kan ses som en försmak av kommande veckas Microsoft-event. Den 2 april kickar nämligen Microsofts årliga utvecklarkonferensen “Build” igång och håller på i tre dagar.

Där förväntas Microsoft bland annat presentera Windows Phone 8.1, Windows 8.1 Update samt ge en glimt på vad Windows 9, kodnamn Threshhold, kommer med för nyheter.

[source: http://www.zdnet.com/microsoft-ceo-nadella-may-unveil-office-on-ipad-on-march-27-7000027400/ “ZDNet”, http://www.theverge.com/2014/3/17/5519614/office-for-ipad-satya-nadella-march-27th-event “The Verge”, http://blogs.technet.com/b/microsoftnyheter/archive/2014/03/14/office-365-personal-lanseras-i-v-229-r.aspx “Microsoft”]

[related]Mer om Office för iOS:[/related]
[display-posts tag=”Office+iPad” image_size=”thumbnail” orderby=”date” posts_per_page=”5″ offset=”1″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!