Övrigt

Facebooks nya app Slingshot släpps “av misstag”

Ryktena om Facebooks andra försök att nalla åt sig en del av Snapchat:s användare visade sig idag stämma, och även det ryktade namnet visade sig vara helt rätt.

Det rör sig helt klart om en Snapchat-utmanare, men Facebook har lagt till en liten twist: mottagna meddelanden måste låsas upp.

Sajten sling.me låg uppe en stund på måndagen och i iTunes Store fanns appen Slingshot att hitta i ett fåtal länder. Även om både sajten och appen är som bortblåsta var bland andra The Verge snabba nog att läsa om appen och plocka bilder från sajten.

Om det berodde på ren klantighet, eller om appen släpptes och drogs tillbaka i ett medvetet försök att skapa hype, är oklart. I ett officiellt uttalande påstår dock Facebook att det rörde sig om ett misstag.

“Earlier today, we accidentally released a version of Slingshot, a new app we’re working on. With Slingshot, you’ll be able to share everyday moments with lots of people at once. It’ll be ready soon and we’re excited for you to try it out.”

screen-shot-2014-06-09-at-3-30-59-pm

Snapchat-kopia med en twist

Slingshot är på de flesta sätt en kopia av Snapchat; ett minimalt gränssnitt där användare uppmanas kommunicera med varandra genom att skicka text, foton och videoklipp. Precis som med Snapchat går det att rita och lägga på text på foton och videoklipp, och givetvis “självförstörs” meddelandena automatiskt efter att de visats (bläddrats bort, i Slingshots fall).

Facebook har dock försökt vara lite finurliga och lagt till en liten twist. För att kunna se ett meddelande som tagits emot måste mottagaren först skicka något till den andre. Du som användare måste alltså dela med dig av något innan du kan se det du fått skickat till dig.

screen568x568-5_verge_super_widescreen568x568-7_verge_super_wide

Snapchat tackade nej till 3 miljarder dollar

Snapchat-appen uppdaterades nyligen med utökat stöd för text- och videokonversationer och hade vid årsskiftet runt 30 miljoner aktiva användare (som använder appen minst en gång i månaden). Företaget tackade anmärkningsvärt nog nej till att köpas upp av Facebook – för tre miljarder dollar.

[source:http://www.theverge.com/2014/6/9/5794388/facebook-takes-another-stab-at-snapchat-with-slingshot-app “The Verge”, http://techcrunch.com/2014/06/09/facebook-has-another-go-at-snapchat-with-slingshot/ “TechCrunch”]

[related]Relaterat[/related][display-posts tag=”Snapchat, Facebook” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!