Övrigt

En beta är en beta

iPhone 5 DFU

iOS 7 var höjdpunkten från gårdagens keynote och redan nu kryllar internet av omdömen från de som laddat ner utvecklarversionen. Syftet med denna version är att app-utvecklare skall hinna anpassa sina program till det nya systemet.

Men långt i från alla som testar är utvecklare. Intresset för nya versioner av iOS har alltid varit rekordhögt och förra året växte det fram en mindre industri av webbsidor där vi kunde betala för att få tillgång till iOS 6-betan. På grund av ändringar hur distributionen fungerar lär inte dessa återkomma men det finns fortfarande andra vägar.

Det heter dock betaversion av en anledning. Den är full av buggar och långt i från klart. I slutet av testperioden har dessutom systemet en tendens att stängas av på ett givet datum vilket gör att din telefon slutar fungera när du minst anar det (i alla fall om du inte läst dokumentationen från utvecklarportalen). Det är inte helt smidigt att “nedgradera” till en korrekt version.

Vi moraliserar inte över någons val men det är viktigt att du är medveten om de risker som finns att använda mjukvara som är långt i från klart på ett arbetsverktyg som du är beroende av.

Läs också

  • Allt om nya iOS 7
  • En första snabbtitt på iOS 7
  • Läs mer

    Populärt i bubblan idag

    Inga inlägg!