Övrigt

Yahoo och Apple i samtal om ökat samarbete

Yahoo skylt

Yahoo:s nya VD Marissa Mayer har sedan hon tillträdde sagt att Yahoo kommer lägga stort fokus på den mobila webben som Mayer anser vara nyckeln till framgång för hennes företag. Att Yahoo nu har släppt en ny (och fenomenal) väderapp är antagligen ett led i denna nya strategi.

Enligt The Wall Street Journal är Yahoo ute efter att stärka deras samarbete med Apple som idag sträcker sig till väder, aktier och sportresultat som levereras via Siri. För någon vecka sedan ska de båda bolaget ha fört diskussioner kring ett ökat samarbete. Främst ska samtalen ha handlat om en ökad integrationen av Yahoo:s tjänster i Siri.

Redan nu är Yahoo en del av Siri när det gäller Siri-sökningar om sport, men företaget önskar (givetvis) också kunna tillhandahålla sökresultat på webbsökningar. Yahoo:s sökmotor tillhandahålls dock av Microsoft Bing, och enligt uppgifter ska Apples långa avtal med Google som primär sökmotor i iOS sätta stop för ett sådant samarbete.

Yahoo:s mål verkar vara att få Apple att förlita sig mindre och mindre på Google, vilket antagligen är något som Apple själva också är väldigt intresserade av. I artikeln på The Wall Street Journal framkommer det dock att inget nytt avtal ännu har slutits.

VIA: THE VERGE
KÄLLA: THE WALL STREET JOURNAL
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!