Övrigt

Xbox One utan Kinect lanseras – och kravet på Live Gold för appar slopas

Utan någon som helst förvarning levererar Microsoft två stora Xbox-nyheter. Dels att ett nytt Xbox One-paket med lägre prislapp kommer att lanseras, och dels att en hel del appar på både Xbox One och 360 inte längre kommer att kräva Live Gold-medlemskap.

Xbox One utan Kinect – till utvecklarnas förtret

Microsoft har gått ut med information om att ett nytt Xbox One-paket utan Kinect-kameran kommer att lanseras 9 juni i år. I dollar mätt är prislappen en hundring lägre än paketet som inkluderar en Kinect. För 399 dollar ingår konsolen och en handkontroll, och för 499 dollar skickas Kinect-kameran med.

Priset för en Xbox One är nu alltså detsamma som för Playstation 4, men enligt Microsoft själva görs denna ompaketering på grund av att Xbox-användare sagt sig vilja kunna välja – med eller utan Kinect.

https://www.youtube.com/watch?v=O_NLK-jEDGc

Nyheten kommer säkerligen som en positiv överraskning för de som sneglat på Xbox Ones höga prislapp, och känt att Kinect inte är något för dem. Samtidigt är antagligen en hel del spelstudios och spelutvecklare förbannade då Microsoft sedan dag ett lovat att alla konsolförsäljningar skulle inkludera en Kinect-kamera.

Företaget meddelar dock att Kinect kommer att fortsätta vara en av de viktigaste delarna i Microsofts framtidsvision för plattformen. Över 80 procent av alla Xbox One-användare använder Kinect dagligen, med i snitt 120 röstkommandon per månad.

Microsoft kommer “senare i höst” även börja sälja Kinect-kameran separat. Priset är ej avslöjat.

Slopat krav på Live Gold-medlemskap för streamingappar

I juni släpper Microsoft på tyglarna gällande Xbox Live-konton och tredjepartsappar. Fram tills nu har användare tvingats betala för ett för ett Gold-konto för att kunna använda appar som Skype, Netflix och Internet Explorer, och dessutom för en del Microsoft-tjänster.

Detta krav kommer nu att slopas både för Xbox One- och Xbox 360-användare, dock inte för alla appar. Enligt Microsoft är det främst “populära underhållningsappar” som kommer att släppas fria för alla användare.

Xbox Live lista

Netflix, Skype och Internet Explorer är exempel på sådana, vid sidan av ett flertal sport- och gamingappar. Se hela listan här.

Xbox One lanseras i Norden i september i år.

[source:http://news.xbox.com/2014/05/xbox-delivering-more-choices “Xbox News”]

[related]Relaterat:[/related][display-posts tag=”Xbox-one, PS4″ exclude=”undefined” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!