Övrigt

Wood Camera till iPhone är en positiv överraskning

wood_camera_2

Nya Wood Camera från Bright Mango är visserligen ännu en app i raden av fotoappar som låter dig lägga effekter på dina bilder. Men den har inte bara de funktioner man behöver utan har gjort det riktigt bra med ett arbetssätt som är båda snabbt och tydligt.

wood_camera_lightbox

Appen är uppbyggt kring en lightbox där du samlar dina bilder innan de tas in för att editeras. Justeringen av en bild är uppbyggt i flera steg från rotering via beskärning, lins, textur och Tilt-shift till vinjettering och ram.

Rotera

Rotering finns inte så mycket att säga om egentligen. Här kan man rotera bilden i steg om 90 grader eller flippa bilder horisonellt och vertikalt.

Beskär

Beskärningslägen som kan väljas är ingen, fri, golden, orginal samt kvadratisk.

wood_camera_lenses

Filter

Det finns 22 olika linser att välja mellan och intensiteten på filtret kan justeras. Du kan även justera ljushet, kontrast, mättnat och färgton i detta läge.

Textur

Texturerna är 17 till antalet och även här kan intensiteten justeras och man får nog ha ganska låg intensitet för de är väldigt starka.

wood_camera_tilt

Tilt-Shift

Vill man ha oskärpa i sin bild för tilt-shift effekt eller för att helt enkelt framhäva någon detalt i bilden finns alla möjligheter att göra så.

wood_camera_vinjett

Vinjettering

Något som jag verkligen saknat i många fotoappar är det kontroll över hur mycket vinjettering man vill ha på en bild. Exempelvis en populär och kompetent app som Camera+ saknar detta men Wood Camera har tack och lov kontroll över detta.

Icke förstörande

En bild som justerats och sparats ner till lightboxen kan öppnas och justeras igen utan att något blivit förstört. Appen sparar helt enkelt inställningarna så länge bilden finns kvar där. Du kan allstå justera en bild, spara en kopia till bildrullen för att sedan ändra någon parameter.

Dela

Bilderna sparar i full upplösning så man har alla 8 megapixlar kvar om man använder en iPhone 4S. Vill man dela en bild så finna alternativen spara till bildrulle, email, Twitter, Facebook, och Flickr. Men Wood Camera känner också av vilka andra appar du har installerade och i mitt fall kunde den skicka bilden till Instagram, Lo-Mob, Photoforge2, Magic Hour, Photogene2, Goodreader och Dropbox.

wood_camera_filter

Kameradelen

Kameradelen på Wood Camera är inte direkt där appen skiner. Den saknar kontroller. Man kan exempelvis inte ställa fokus och ljusmätning separat men den förhandsvisar alla 22 linserna så man ser hur effekten blir innan kortet tas vilket ibland kan vara önskvärt.

Sammanfattning

Bright Mango har gjort ett riktigt bra jobb med Wood Camera. Det är både snabbjobbat fyllt med olika slags inställningsmöjligheter som man kan tänkas behöva. Kameradelen kunde varit bättremen mängden filter, justeringmöjligheterna och vinjetteringen uppväger mer än väl. Överraskande bra helt enkelt.

Wood Camera till iPhone kostar 15 kronor i App Store.

Wood Camera - Bright Mango

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!