Övrigt

Videogenomgång av plastig iPhone-baksida

http://www.youtube.com/watch?v=44biradk84Y

Klippet ovan påstås föreställa bakstycke för en helt ny instegsmodell av iPhone som vi rapporterat om ett flertal gånger tidigare. Utseendemässigt ser det identiskt ut med de tidigare publicerade bilderna, men i klippet ovan kan du se hela baksidan lite mer utförligt ur alla vinklar och få en känsla av hur produkten kan komma att bli. Till skillnad från det förra videklippet får du här också se modellen jämföras med nuvarande iPhone-modeller.

Som Mike från DetroitBORG säger i klippet ser modellen ut som en blandning mellan iPhone 3G/3GS och nya iPod touch. Enligt tidigare bilder och rykten verkar det också som att Apple för första gången kan komma att släppa en iPhone-modell i fler färger än svart och vitt.

iPhone Light Sonny Dickson bilder

Att Apple under hösten vid sidan av nästa iPhone-modell kommer lansera en lite billigare iPhone-variant känns mer och mer rimligt för varje dag. Det är både ett praktiskt och strategiskt sätt att fasa ut 3,5-tumsskärmar och enbart sälja iPhone med en skärm på fyra tum, vilket på sikt även blir bekvämt för apputvecklare.

Samtidigt är det också en möjlighet för Apple att börja tjäna mer pengar på de som inte vill köpa den allra senaste iPhone-modellen – antagligen kommer vinstmarginalen per såld enhet för iPhone med plastchassi vara högre än de är med iPhone 4 och 4S. Slutligen skulle Apple i samma veva kunna se till att alla iPhone-modeller som saluförs har den senaste tekniska standarderna; exempelvis Bluetooth 4.0, senaste Wi-Fi-standarden,  Lightningkontakt med mera.

Jag tror starkt på det senaste ryktet från koreanska ETnews om att Apple kommer att fasa ut alla nuvarande iPhone-modeller – inklusive iPhone 5 – och ersätta dem med två helt nya: den billigare instegsmodellen och iPhone 5. Det skulle tydligt differentiera toppmodellen från instegsmodellen – högklassig aluminium- och glasfinish mot plast.

Relaterat:

iPhone 5S kan få integrerad fingeravtrycksläsare direkt på skärmen
Påstådda specifikationer för iPhone 5S och fler bilder på nya instegsmodellen av iPhone
Nya bilder på den beryktade budgetmodellen av iPhone
Rykteskollen: iPhone 5S, iPad 5 och en ny instegsmodell för iPhone
[via: http://www.macrumors.com/2013/07/24/rear-shell-of-apples-low-cost-iphone-compared-to-other-iphones-and-ipod-touch-in-new-video/ “Macrumors”]
[source: http://www.youtube.com/watch?v=44biradk84Y&feature=c4-overview&list=UUmY3dSr-0TOkJqy0btd2AJg “DetroitBORG”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!