ipad_mini

by • 28 mars, 2012 • NyheterComments (8)49

Varför en iPad mini på 7,85-tum är sannolik

ipad_mini

Ryktet om en iPad mini med en skärm på 7,85-tum är inte nytt och vi skrev senast om det här och det är fortfarande bara ett rykte. Men A.T. Faust på AppAdvice tog fasta på den specifika skärmstorleken i ryktet och räknade med att upplösningen skulle vara samma som iPad 2, 1024×768, och fick fram en pixeltäthet på 163 ppi.

Varför är 163 ppi intressant kanske du undrar? Jo det är exakt samma pixeltäthet som iPhone hade innan den fick Retinaskärm. En skärm på 3,5 tum med upplösningen 320×480 pixlar och en skärm på 7,85 tum med upplösningen 1024×768 har samma pixeltäthet.

Detta är intressant av flera anledningar men det betyder bland annat att element i det grafiska gränssnittet inte behöver göras om för att vara samma storlek som de är idag. Ur ekonomisk synvinkel så finns redan tekniken att göra skärmar i 163 ppi i produktionsledet och säkerligen inkört att producera till lågt pris.

Så visst verkar det troligt att Apple har tittat på en enhet med skärm på 7,85 tum när man tänker som Faust. Frågan är dock om denna enhet ser ut som en liten iPad och kommer kallas iPad mini eller något annat.

Personligen tror jag att vi lika gärna kan komma att få en större iPod touch där ramen runt skärmen är tunn på sidorna och tjock endast över och under som på just iPod touch och iPhone. Vad tror du?

Liknande artiklar

 • CJE

  Det vore inte bra om skärmen går ut _för_ långt mot sidorna, därför att det skulle ställa till det för fodralen. Blir skitsvårt att trycka på skärmen nära kanterna då… Det är redan aningen svårt i dagsläget…

 • http://lowenhamn.se Henrik Löwenhamn

  Jag tror snarare att det tyder på att de inte kommer att göra det. Varför i hela världen skulle de släppa en ny enhet med så dålig upplösning?

  När alla deras andra enheter, so far, får högre upplösning?

  Dessutom tror jag inte att behovet finns riktigt, det passar inte in i deras produktstrategi (att ha så få varianter som möjligt) och Steve var ju rätt tydlig med vad han tyckte om det.

 • Peter Torstensson

  Kanske är en iPad för installation i bilar? ;)

 • Jonas Hellström

  Fast iPad och iphone har väl inte samma sidförhållande? Detta stämmer inte

 • http://www.nihilisten.se Johan Andrén

  I new yorks tunnelbanor flödar det utav tablets man kan hålla med en hand, såg knappt en enda iPad. Men det lär inte komma en för det…

 • cmlewan

  Jag tror inte heller att Apple kommer att nöja sig med att släppa en ny produkt med så uppenbart låg upplösning. De låter gamla produkter finnas kvar med sämre specar, men de brukar inte göra NYA budgetprodukter som är mycket liknande existerande produkter men med dåliga specar. Det kanske finns exempel som motsäger mig från Apples historia, men meddela mig gärna detta. :-)

 • Dan

  Jag tror på iPad mini, men inte på låg upplösning. Jag tror även att det kommer att komma en iPhone mini/nano…
  Men när dom kommer är omöjligt att veta, kanske om en månad, kanske om 5 år typ.

 • Skrab

  Will never happen! Its not Apple!