Övrigt

Varför en iPad mini på 7,85-tum är sannolik

ipad_mini

Ryktet om en iPad mini med en skärm på 7,85-tum är inte nytt och vi skrev senast om det här och det är fortfarande bara ett rykte. Men A.T. Faust på AppAdvice tog fasta på den specifika skärmstorleken i ryktet och räknade med att upplösningen skulle vara samma som iPad 2, 1024×768, och fick fram en pixeltäthet på 163 ppi.

Varför är 163 ppi intressant kanske du undrar? Jo det är exakt samma pixeltäthet som iPhone hade innan den fick Retinaskärm. En skärm på 3,5 tum med upplösningen 320×480 pixlar och en skärm på 7,85 tum med upplösningen 1024×768 har samma pixeltäthet.

Detta är intressant av flera anledningar men det betyder bland annat att element i det grafiska gränssnittet inte behöver göras om för att vara samma storlek som de är idag. Ur ekonomisk synvinkel så finns redan tekniken att göra skärmar i 163 ppi i produktionsledet och säkerligen inkört att producera till lågt pris.

Så visst verkar det troligt att Apple har tittat på en enhet med skärm på 7,85 tum när man tänker som Faust. Frågan är dock om denna enhet ser ut som en liten iPad och kommer kallas iPad mini eller något annat.

Personligen tror jag att vi lika gärna kan komma att få en större iPod touch där ramen runt skärmen är tunn på sidorna och tjock endast över och under som på just iPod touch och iPhone. Vad tror du?

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!