Övrigt

Valve presenterar Steam Controller

Valve är på tårna och har i dagarna presenterat två av tre nyheter vilket har givit oss både ett operativsystem och en spelkonsol. Nu är det dags för den tredje och sista nyheten – Steam Controller.

Steam Controller är en handkontroll som kommer att vara kompatibel med Steam OS, Steam Machines samt alla spel på Steam vilket även inkluderar de spel som ursprungligen inte utvecklats för spel med handkontroll.

På handkontrollen hittar vi “Dual trackpads”, två klickbara cirkulära högupplösta styrplattor med en enligt Valve, högre fidelity input än andra traditionella handkontroller som finns på marknaden.

steam_controller_bindings

Handkontrollen har en pekskärm placerad i mitten och totalt finns 16 olika knappar. Valve har gjort kontrollen möjlig att hacka för att stödja vidareutveckling från användare.

“Steam Controller har utformats till att vara möjlig att hacka. Precis som Steam-gemenskapen och bidragsgivare till Workshop levererar ett högt värde av tillägg till programvaruprodukter på Steam, tror vi att de kommer att bidra till utformningen av Steam Controller. Vi planerar att göra verktyg tillgängliga som gör det möjligt för användare att delta i alla aspekter av processen från industriell design till elektroteknik. Vi är väldigt nyfikna på vad du kommer fram till.”

Lanseringen förväntas äga rum under 2014, precis som SteamOS och Steam Machines. En spännande utveckling som kanske kan tävla mot de traditionella konsoljättarna Nintendo, Sony och Microsoft.

[source:http://store.steampowered.com/livingroom/SteamController/ “Steam”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!