Övrigt

Vacker väderapp från Yahoo visar bilder från din ort

Yahoo Väder – iPhone logo

Yahoo har släppt en helt ny väderapp på App Store för iPhone, och redan efter en kort stunds användande är jag klart imponerad över dess enkelhet, sätt att presentera väderförhållanden samt dess välgjorda design och gränssnitt.

De flesta vanliga funktioner – fast snyggare

I denna app finns det som vi numera tack vare YR.no, SMHI och Klart.se har lärt oss vara standard i väderappar – Yahoo visar dagens väder timme-för-timme och nedanför  finner vi en femdygnsprognos. För de som vill finns även information om luftfuktighet, sikt, nederbördsrisk och vind och tryck, och längst ned i informationsflödet finner vi en animation som visar dagens soluppgång- och solnedgångstider. Givetvis vet appen var du befinner dig automatiskt med hjälp av din iPhones positionsdata.

Yahoo Väder 3

Foton som matchas med dagens väder

För att bläddra mellan de inlagda städerna är det bara att svepa åt sidan. I grundvyn visas enbart enkel information, så somtemperatur, dagens högsta och lägsta temperatur och en utvald bild. De överlag högkvalitativa bilder som visas för varje stad hämtas direkt från Yahoo’s Flickr-grupp “Project Weather” som innehåller bilder från hela världen med information om var och när de är tagna.

Det briljanta  med denna funktion är att appen matchar dagens väderförhållanden med en bild från Flickr-bildbanken som är tagen dels i samma stad men också en dag då väderförhållande stämmer överens med dagens. Till och med tidpunkten för dagen matchas. En riktigt smart och intressant funktion där Yahoo på ett briljant sätt integrerat två av deras stora tjänster.

Yahoo Väder 1

Kartvyn är buggig

Den enda nackdelen jag kunnat hitta än så länge kartfunktionen som är tänkt att med satellitbilder kunna ge en överblick över temperaturskillnader och vindförhållanden. I grunden är det Apples nya – och bedrövliga! – satellitbilder som används, och ovanpå dessa kartor är det tänkt att Yahoo:s färgkodade lager ska lägga sig för att med olika färger visa temperatur- och vindskillnader över stora regioner.

Just denna funktion är dock väldigt buggig och fungerar för det mesta inte; färglagren tar lång tid på sig att täcka kartan, och när de väl dyker upp täcks endast små delar av den del av världen du zoomat in på. Om det beror på Apples nya kartfunktion eller om Yahoo:s utvecklare gjort ett dåligt jobb är oklart.

Yahoo Väder 2

Inte samma prognoser som Apples väderapp

Sedan länge har Yahoo varit Apples huvudpartner när det gäller väder, och det är meteorologdata från Yahoo som använts i iPhones medföljande väderapp sedan iPhone först släpptes. Intressant nog verkar det som att väderappen i iPhone och Yahoo:s nya väderapp inte använder samma slags data – prognoserna skiljer sig nämnvärt mellan de två apparna, och för dagen var det Yahoo:s nya app som stämde överens med verkligheten, medan iPhones väderapp visade helt fel (Apples visade en sol medan Yahoo:s visade mulet och nederbörd).

“Yahoo Väder” är gratis att ladda ned från App Store

Yahoo! Väder - Yahoo!

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!