Övrigt

Upptäck ny musik med Band of the Day

En app på App Store som på bara några månader växt sig stor världen över är musikupptäckar-appen Band of the Day, och jag kan med hela mitt hjärta rekommendera denna fantastiska app för alla er som ständigt håller era öron på spänn efter nya, musikaliska influenser.

Precis som namnet antyder släpper Band of the Day ett nytt band/artist varje dag med en hel del material som du kan grotta ner dig i. Du kan se bilder, klipp och musikvideos, läsa recensioner, läsa bandets biografi, bläddra bland album och låtar, och sist, men inte minst, lyssna på 3-6 utvalda låtar. Dessa utvalda låtar spelas i sin helhet, och lite längre ned i bandets playlist finns deras andra låtar listade, och om du sätter igång en av dem så får du en förhandslyssning på 1,5 minut, precis som i iTunes.

Vid varje låt och album finns en köp-knapp som tar dig direkt till bandets utbud på iTunes där du som vanligt med ditt iTunes-konto kan köpa låtar och album. Du kan också via en händig utfällbar liten meny dela en specifik låt, ett album eller ett band via Facebook och Twitter. Appen har också ett eget, inbyggt betygssystem där du gradera ett band med 1-5 stjärnor. I en topplista i appen kan du se vilka band som användarna tycker mest om.

Banden som appen tipsar om sträcker sig över de flesta genrer, allt från elektropop och hiphop till klassisk, spansk folkmusik. En övergripande nämnare är att de flesta bands kreationer är av hög kvalitet och av ganska lättsam karaktär, och även om genreutbudet är brett spetsar det aldrig till sig; det finns rockband i utbudet, men definitivt inga Meshuggah-influerade heavy metal-band.

Det som är mest slående med Band of the Day är inte det breda utbudet, bandens kvalitét eller att appen är helt gratis. Snarare är det hur intuitivt appens gränssnitt är; Band of the Day är så inbjudande att jag första gången jag startade appen var som uppslukad i den i ett par timmar.

Band of the Day består av mycket mer än det lilla jag nämner i denna artikel, och bäst är det om du själv utforskar appen och alla dess band. Jag har provat en hel del andra, liknande upptäcka-ny-musik-appar, men den upplevelse Band of the Day ger mig går inte att jämföra med de andra.

Nästa gång du har lite tid över, sätt dig i din favoritfotölj med en kopp thé, starta upp Band of the Day och njut av en intuitiv upptäcktsfärd bland ett gäng sköna band och artister.

Band of the Day finns att ladda ned gratis från App Store. Appen är universell med retinagrafik för både iPhone och iPad.

Band Of The Day - 955 Dreams

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!