Övrigt

Uppgifter inför WWDC: Apple storsatsar på det smarta hemmet

Apple kommer att satsa på det smarta hemmet och detaljerna får vi reda på redan den 2 juni på företagets utvecklarkonferens. Det skriver Financial Times i kväll.

Enligt tidningen kommer det handla om ett certifieringsprogram likt det “Made for iPhone”-program man har för iPhone-tillbehör. Enligt samma källor kommer Apple understryka den personliga integriteten i det smarta hemmet. Just integriteten är något som Google fått kritik för i och med köpet av Nest. Vissa menar på att Googles reklamfinansiserade affärsmodell är oförenligt med hemmets sfär.

Våra önskningar

Vad Apples satsning innebär för användarupplevelsen återstår och se men våra egna önskningar involverar bland annat möjligheten att styra Hue-lampor och annat direkt i från kontrollcentret. En annan tämligen smidig sak är möjligheten att ställa in enheternas nätverksåtkomst bara genom att hålla vår iPhone i närheten så som med Apple TV.

Om den smarta klocka från Apple som det ryktats om så länge blir verklighet har den säkert en central plats i det hela.

Koppla ihop tillverkare

Gör Apple det här rätt så kan man förhoppningsvis lösa det faktum att internetuppkopplade enheter från olika tillverkare överhuvudtaget inte pratar med varandra. Till exempel en sådan sak som att lamporna stängs av när larmet sätts igång och vice versa.

Dessvärre kräver Financial Times-artikeln att du skaffar ett konto på sajten för att kunna läsa artikeln. Men det går att läsa den i sin helhet via Google.

[source:http://www.ft.com/intl/cms/s/0/1bef71b8-e433-11e3-a73a-00144feabdc0.html “Financial Times”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!