Övrigt

Uppgift: Philips lanserar ny LED-TV med inbyggd Apple TV

Uppdaterad. Det har nu bekräftats att det hela var ett missförstånd. Läs mer i slutet på artikeln.

Via indiska medier kommer en skrällnyhet om att Philips och Apple via ett partnerskap introducerar TV-apparater med inbyggda Apple TV-funktioner. Informationen kommer till den indiska tidningen The Hindu Business Line via en representant från PE Electronics, ett samverkansbolag mellan Philips och Electrolux för att använda varandras varumärken.

Det ska röra sig om ett flertal officiella Apple TV-funktioner som ska byggas in i kommande TV-apparater från denna nya serie Philips-apparater. Bland annat ska det gå att hyra media via hela Apples mediebibliotek vilket inkluderar TV-serier, film och musik. Utöver iTunes-integrationen ska även saker som AirPlay och skärmdelning från iOS-enheter finnas, så väl som möjlighet att streama från Youtube, läsa nyheter, lyssna på radio och även konsumera sport.

TV-apparaterna i fråga är Full-HD-maskiner bakgrundsbelysta av LED-teknik, och mervärdet från Philips är att du med en av dessa modeller enkelt ska kunna få en bra smart-tv-upplevelse utan att behöva ha en separat burk.

PE Electronics chef Neeraj Sethi förklarar:

“With the new range of Philips Full HD televisions, and the Apple TV partnership, we want consumers to indulge in the smart TV solution in the market, but without getting hassled about complicated set-up options.”

Begränsat utbud

Priserna för dessa nya modeller börjar på 30 000 rupier vilket motsvarar runt 3500 kronor. Redan nu ska modellerna enligt Sethi finnas tillgängliga hos utvalda återförsäljare i Indien.

Apple har ännu inte givit något officiellt uttalande och vi väntar med att jubla tills dess att uppgifterna bekräftas från annat håll.

En teori är att PE Electronics har yttrat sig sisådär en vecka för tidigt om denna nyhet, men att Apple faktiskt kommer att börja med partneravtal om Apple TV. Med tanke på Apples girighet när det gäller marginaler kommer man antagligen inte ge sig in på TV-marknaden med egna modeller. Men att istället se till att de apparater som säljs är utrustade med Apples tjänster och funktioner låter strategiskt sett briljant.

[line]

Uppdaterad 18:27

Enligt Benjamin Mayo på 9to5Mac är det hela något slags missförstånd. Det som Philips gör i Indien är att skicka med en Apple TV till kunder som köper utvalda TV-modeller.

[line]

Uppdaterad 19:55

Som vi befarade har det nu bekräftats att talespersonen missuppfattats av journalisten på The Hindu Business Line, det skriver Business Insider. Det handlar istället om att Philips  i Indien kör en kampanj där man skickar med en Apple TV vid köp av vissa TV-modeller.

Annonsen ser du här nedan:

festival ad india a roi

[via:http://www.cultofmac.com/299270/apple-tv-philips-first-hdtv-built-itunes-airplay-announced/ “Cult of Mac”]
[source:http://www.thehindubusinessline.com/companies/philips-launches-television-range-with-apple-tv-features/article6484972.ece?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication “The Hindu Business Line”]

[related]Relaterat[/related][display-posts tag=”Apple-TV” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!