Övrigt

Tvåstegsverifiering för Apple ID nu infört i Sverige

Apples tvåstegsverifiering för Apple ID-konton har nått Sverige och 58 andra länder. Användare kan aktivera denna verifikationsprocess för ett ökat skydd och därmed minska risken för kapning av kontot.

Om någon idag får tag på ditt Apple ID-lösenord kan de göra en hel del ondskefullt, som att bland annat låsa ute dig från ditt eget konto genom att ändra lösenord. Genom att aktivera tvåstegsverfiering minskar denna risk radikalt, då nya enheter och datorer som försöker logga in med ditt konto måste skriva in en temporär engångskod som skickas till en av dina redan verifierade enheter.

Tyvärr har iCloud.com ännu inte utrustats med tvåstegsverifiering, men Apple verkar ha testat det ett tag och förhoppningsvis rullas det ut inom kort.

Tvåstegsverifiering information

Vidare slipper du allt som har med “säkerhetsfrågor” att göra, och ingen annan kommer kunna nollställa ditt lösenord även om de får tillgång till det e-postkonto som är knutet till ditt Apple ID.

Som en extra försiktighetsåtgärd skickar Apple en “återställningsnyckel” som du kan använda om du förlorar alla dina enheter och således inte kan verifiera dig. Denna återställningsnyckel gör du bäst i att förvara på ett säkert ställe, och Apple tvingar dig att bekräfta att du faktiskt har sparat ned denna nyckel någonstans.

Google, Yahoo, Microsoft och en rad andra stora internettjänster har länge erbjudit detta extra lager av skydd, och nu har Apple på riktigt hoppat på det tåget.

För att aktivera tvåstegsverifiering besöker du inställningarna för ditt Apple ID-konto (klicka på “Hantera ditt Apple-ID”)  och aktiverar funktionen under fliken “Lösenord och säkerhet”.

Tvåstegsverifiering – klar

[via:http://9to5mac.com/2014/07/17/apple-id-two-step-verification-feature-rolls-out-to-dozens-of-new-countries/ “9to5mac”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!