Övrigt

Två nya smarta klockor från Samsung – utan Android

Samsung har presenterat två nya smarta klockor som bygger vidare på Galaxy Gear. Klockorna som heter Gear 2 och Gear 2 Neo har en Super AMOLED-skärm på 1.63 tum med en upplösning på 320 x 320 pixlar, 512MB ram-minne, en lagringskapacitet på 4GB och en tvåkärnig processor på 1GHz. Enda skillnaden mellan modellerna är att Neo saknar kamera.

Just kameran är dessutom flyttad och sitter nu precis över skärmen istället för på armbandet som den gjorde på den föregående modellen. Gear 2 är också mer hälsoinriktad med pulsmätare och gyroskop.

Samsung har också valt att slopa Android till förmån för operativsystemet Tizen som enligt Samsung ska förlänga batteritiden till 2-3 dagar. Om Gear 2 kommer att fungera med tidigare utvecklade appar är i nuläget oklart, men Samsung säger åtminstone att den nya generationen ska fungera med “ett dussintal” Samsung-telefoner och tablets redan från start.

Den förra modellen kritiserades hårt av många recensenter även om vi på Array var rätt snälla i vår recension. Missa heller inte vår recension av alternativet Pebble.

[via: http://www.technobuffalo.com/2014/02/22/samsung-gear-2-gear-2-neo-tizen-smartwatches-unveiled/ “Techno Buffalo”]

[related]Mer om Smarta klockor[/related]

[display-posts tag=”galaxy-gear, pebble” exclude=”88691″ offset=”1″ image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!