Övrigt

TV4 Play första svenska app i Apple TV (uppdaterad)

TV4 Play finns nu som en egen app i Apple TV.

Under tisdagen meddelade TV4 att kanalens streamingtjänst TV4 Play som första svenska och skandinaviska tjänst tagit sig in på Apples digitala mediebox Apple TV. Samtliga program från TV4-Gruppen kommer att finnas tillgängliga för streaming på Apple TV i upp till sju dagar efter sändningstid.

– Vi är enormt stolta över att vara den första skandinaviska tv-tjänsten som lanseras i Apple TV. Nu blir det ännu lättare för tittarna att ta del av TV4-Gruppens breda utbud av nöje, aktualitet, sport och nyheter, säger Annika Järund Larsson, kanalchef, TV4 Play.

Du som har ett Premium-konto på TV4 Play kan logga in med dina uppgifter direkt i appen och få förmåner så som ett bredare programutbud än för icke-inloggade samt att du får längre tid på dig att se programmen.

Ny funktionalitet för TV4 Play-plattformen är att program kan favoritmarkeras och det går att skapa personliga spellistor. Det sistnämnda gäller enbart för inloggade Premium-kunder, precis som möjligheten att titta på en del livesändningar. Slutligen kommer du kunna fortsätta fortsätta uppspelningen från där du slutade tittade sist.

Allt material som kräver Premium-konto är tydligt markerat med en röd “P”-ikon.

Allt sänds dock tyvärr inte i HD-kvalitet, tyvärr – enbart “utvalda” program kommer att finnas tillgängliga högupplöst. TV4 meddelar dock att utbudet under våren både kommer att utökas samt att fler och fler program kommer att visas i HD-kvalitet.

TV4 blev alltså först, men förhoppningsvis inte sist. Sedan tidigare är det känt att SVT Play “har kontakt med Apple” angående en SVT Play-app.

TV4 Play dyker automagiskt upp på Apple TV och behöver inte någon speciell uppdatering. Du behöver dock ha senaste uppdateringen samt “Sverige” inställt som land i inställningarna. Om du trots det inte får upp ikonen kan du dock testa att starta om din enhet.

Uppdatering angående nya Premium-konton: 

Det verkar som att TV4 och Apple gjort en överenskommelse om att nya Premium-konton betalas med befintligt Apple ID-/iTunes-konto. Om du försöker teckna ett Premium-konto för TV4 Play direkt på din Apple TV meddelas du att ditt Apple ID-konto kommer att debiteras 99kr per månad fortlöpande tills prenumerationen avbryts. Vidare finns det även en egen sektion i Inställningarna för appen med villkoren för iTunes-prenumerationer.

Detta är intressant på flera plan, speciellt då det i dagsläget inte går att teckna ett nytt Premium-konto i TV4:s iOS-app. Om Apple “precis som vanligt” håvar in 30% av prenumerationsintäkterna från alla som tecknar ett nytt Premium-konto direkt från Apple TV-appen är i skrivande stund oklart, men troligt.

TV4 Play Apple TV – abonnemangsinformation

[source: http://www.resume.se/nyheter/tv/2014/02/25/tv4-flyttar-in-i-apple-tv/ “RESUME”, http://www.tv4.se/tv4/artiklar/tv4-play-nu-i-apple-tv-530ca47dc4594826ed00002a “TV4”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!