Övrigt

Tumult Hype: Verktyget för animation i HTML5 når version 2.0 och får kompanjon för iOS

Någon gång i maj 2011 kom första versionen av Tumult Hype ut för Mac. Bakom appen ligger några tidigare Apple-anställda utvecklare som sedan dess satsat på att göra det bästa verktyget för animation och interaktivitet för HTML5. Tänkt dig Flash fast ut kommer inte swf utan html, javascript och css.

HTML5 fungerar på alla moderna webbläsare och mobila enheter som iPhone och iPad. Dock är själva begreppet HTML5 en liten djungel i sig eftersom Javascript och CSS blandas in samt webbläsare har kommit olika långt i sitt stöd så man kan inte rakt av säga att en webbläsare har stöd HTML5 eller inte. Dock gör Hype sitt bästa för att dina produktioner ska fungera så bra som möjligt på så många enheter och webbläsare som möjligt.

Själva grejen är att du inte behöver kunna varken HTML, Javascript eller CSS för att kunna skapa animationer utan det hela handlar om tidslinjer och event som flätas samman till interaktiva produktioner så som banners eller infografik och liknande. De har som exempel att till och med interaktiva barnböcker skapats med Tumult Hype. Dock går det att gå in i koden med en inbyggt editor för JavaScript samt ett JavaScript API för att utifrån styra dina animationer.


https://www.youtube.com/watch?v=RnckD7Auy-Y

En av nyheterna är att du nu med gratisappen Hype Reflect direkt kan se hur resultatet blir på en iPhone eller iPad. Andra nyheter är bättre stöd för ljud, animationsbanor, stöd för swipe och touch samt att appen nu fungerar i fullskärmsläge.

https://www.youtube.com/watch?v=2YApT_296RU

Tumult Hype 2.0 är ingen kostnadsfri uppdatering utan lanseras som en helt ny app i Mac App store men den går även att köpa direkt från Tumult där det också finns en 14 dagars provversion att ladda hem. Appen kostar just nu 229 kronor vilket är ett introduktionspris fram till 10 september då priset dubbleras.

Läs också:

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!