Övrigt

Tre kärnor och 2GB RAM i nya iPad Air 2

I takt med att de första recensionerna av iPad Air 2 nu publiceras framkommer det intressant information om iPad Air 2 som Apple inte nämnde under sin presentation. Visserligen sa man att den nya modellen är utrustad med ett nytt A8X-chip, men det förklarades inte så ingående vad det innebär för prestandan.

Via diverse prestandatester som gjorts framkomner det nu att A8X består av tre processor-kärnor och 2GB arbetsminne (RAM), och detta gör att modellen presterar betydligt bättre än både iPad Air (1) och det A8-chip som sitter i de nya iPhone-modellerna.

Unknown-1Unknown

 

Att processer som kräver flera kärnor blir snabbare är inte helt ologiskt med tanke på den extra kärnan, men prestandan ökar även vid processer som enbart använder en kärna (se diagram nedan).

Det dubblade arbetsminnet gör framförallt att iOS inte behöver att tvångsavsluta appar och webbsidor lika ofta.

Mindre batteri, men lika lång batteritid

Från den nedmontering av iPad Air 2 som iFixit sedvanligt gjort framkommer det också att batteriet i årets modell krympt med 15 procent jämfört med fjolårets. Trots detta ska Air 2 enligt Apple ha bibehållen batteritid, något som man framförallt – om inte enbart – tackar det nya mer strömsnåla A8X-chippet. Men de första recensionerna av Air 2 visar på försämrad batteritid jämfört med fjolårets iPad Air – så mycket som 90 minuter kortare i vissa tester.

[source: https://twitter.com/primatelabs/status/524647876589125633 “Primelabs”]

[related]Relaterat[/related][display-posts tag=”ipad-air-2” image_size=”thumbnail” orderby=”date”  posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!