Övrigt

Tim Cook visar sin generösa sida

Tim Cook Steve Jobs

När Apple styrdes av Steve Jobs järnhand var välgörenhet inget Apple som företag sysslade nämnvärt mycket med. Enligt nya boken Inside Apple ansåg Jobs att genom att se till att Apple ökar så mycket som möjligt i värde kan aktieägarna själva få större möjligheter att donera pengar till välgörenhetsorganisationer; Apple ska inte bestämma vem eller vilka som ska få donationer, det får aktieägarna själva avgöra.

Tim Cook verkar inte dela Jobs mening angående detta, och i slutet på förra året lanserade Cook en donations-matchnings-policy, som i korthet går ut på att Apple matchar Apple-anställdas donationer upp till 10 000 dollar per år. Även om denna policy förmodligen fick Jobs att vrida och vända på sig några varv på sin dödsbädd är nog Cook trots allt nöjd med beslutet, sammanlagt matchade Apple runt 1,3 miljoner dollar under bara ett par månader i slutet på förra året.

Igår ökade Tim Cook även förmånerna för Apple-anställda. Tidigare har alla heltidsanställda alltid haft 25% personalrabatt på datorer, och från och med någon gång i juni detta år kommer personalen kunna köpa en valfri dator (inte Mac Mini) med en rabatt på inte mindre än 500 dollar, och en iPad med en rabatt på 250 dollar. Var tredje år ska detta erbjudande kunna utnyttjas, och det gäller än så länge endast för Apple-anställda inom USAs gränser.

Via: Macrumors, 9to5Mac, The Verge

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!