Övrigt

Ta manuell kontroll över kamera-inställningarna i iPhone

Tack vara iOS 8 har utvecklare fått tillgång till iPhone-kamerans funktioner på en mycket lägre nivå än tidigare och gör det möjligt att betydligt mer påverka hur ett foto tas än tidigare.

En app som gör just detta är Manual från Little Pixels som låter dig, som namnet antyder, manuellt ställa in kameran istället för att lita på automatiken. Kan vara riktigt bra att ha för att få den perfekta bilden du är ute efter eller i besvärliga ljusförhållanden som automatiken inte kan hantera.

I appen kan du manuellt ställa slutartid, ISO-värde, vitbalans, fokus, exponering och live se hur bilden påverkas. Kameran i en iPhone har dock en fast bländare så den kan inte justeras som i digitala systemkameror. Andra funktioner är live-histogram, rutmönster, mörkt eller ljust gränssnitt och EXIF-visare samt att du kan använda led-lampan som stödljus istället för blixt.

manual_dump

Just nu säljs Manual för iPhone till introduktionspriset 15 kronor i App Store och observera att den kräver iOS8. Appen är dessutom anpassad för de större skärmarna hos iPhone 6 och iPhone 6 Plus. Kolla in den lite humoristiska demonstrationsvideon nedan och läs mer om Manual på shootmanual.co.

https://www.youtube.com/watch?v=1V802IclD-s

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!