Övrigt

Svenskarna i Mac App Store

I Mac App Store finns det program från alla världsdelar men visst klappar vårt världsfederalistiska hjärta ändå lite extra för de svenska utvecklarna. Vi ger här tips på dem vi känner till men tipsa gärna om du vet om fler.

Stickybrain

Aderstedt Software

Utvecklaren är mest känd för bokföringsprogrammet iOrdning men det är Sticky Brainstorming som de debuterar på Mac App Store med. Programmet låter dig brainstorma i grupp med hjälp utav virtuella post-it-lappar.

Dels finns en klient som varje användare kan använda för att skriva upp sina tankar och därefter skicka dem till en och samma dator. Denna dator är med fördel uppkopplad mot en projektor.

Där kan sedan gruppen kategorisera idéerna efter duglighet eller annan indelning. Det finns även en klient för iPhone.

  • Sticky Brainstorming (109 kr) iTunes
  • Sticky Brainstorming Client för Mac iTunes
  • Sticky Brainstorming Client för iPhone iTunes

Apptivate

Cocobeans Software

Apptivate är ett litet behändigt program som låter oss hantera tangentbordskommandon för hela systemet samt öppna program, att köra script från till exempel Automator samt öppna filer.

Pris: 22 kr.

iTunes

LanMowerKids

Dohi Sweden

LanMowerKids är ett populärt iOS-spel och nu har det även kommit till Mac. I spelet är du ansvarig för gräsmattan i en klassisk villaförort från 50-talet. Du kämpar mot klockan och allehanda hundar, katter och blommor som verkligen inte vill ha de där mattorna klippta.

Spelet kostar 7 kr denna veckan.

iTunes

RoadMovie

Bitfield

RoadMovie låter dig konvertera filer i rätt format, lägga in undertexter samt metainformation. Har stöd för automator-script för att underlätta återkommande uppgifter.

Programmet har färdiga inställningar för Apple Tv, iPhone, iPod, PS3, PSP Xbox, Wii med flera.

Den kanske bästa funktionen är emellertid att undertexterna kan läggas in “mjukt” vilket för att du kan välja om du vill se dem eller inte. De flesta program “bränner” in dem i filmen i stället.

Kostnad: 229 kr.

iTunes

iSubtitle fokuserar enbart på undertexter och enkelheten att lägga in dem men konverterar även material till Apple TV, iPad, iPod samt iPhone. Även här används “mjuka” undertexter som du själv kan välja om de skall vara på eller av.

Kostnad: 149 kr

iTunes

Salling Media Sync

Salling Software

Salling Media Sync tar vara på det faktum att inte alla äger en iPhone. Med programmet syncar du enkelt music bilder och podcasts till din vanliga mobiltelefon.

Pris: 75 kr

iTunes

Coffeine

Lighthead Software

Caffeine har som enda uppgift att hindra din dator att gå i vila och/eller starta skärmsläckaren. Efter att du laddat hem programmet syns en liten ikon längst upp i högra hörnet som sköter dessa upptifter.

Kostnadsfritt.

iTunes

Keyboard Pilot

Tinybird Interactive AB

Keyboard Pilot låter dig enkelt byta tangentbordslayout – bra för utvecklare som använder bland annat svenska tangentbord och då har lite väl många tangenter att trycka på för att få fram  exempelvis  { }.

Kostnadsfritt fram till 23 januari.

iTunes

Swing it

FKE Datakonsult AB

Swing it låter dig analysera dina förehavanden på golfbanan. Finns i standardversion samt en Pro-version där den sistnämnda är för mer “seriösa” spelare samt instruktörer.

Swing It Viewer används till att spela upp de filer som skapats i de andra apparna.

  • Swing it (229 kr) iTunes
  • Swint it Viewer  iTunes
  • Swing it Pro (999 kr) iTunes

Smultron

Peter Borg

Smultron och Lingon från Peter Borg har blivit pånyttfödda i och med Mac App Store. Det första bäret är en stilren textredigerare för utvecklare och Lingon är ett grafiskt gränssnitt för att redigera det som kallas launchd-konfigurationsfiler i Mac OS X.

  • Smultron (38 kr) iTunes
  • Lingon (38 kr) iTunes

Desktop Poems

Fredrik Olsson

Fredrik Olsson har skapat Desktop Poems som tar kylskåpspoesin till våra datorer. Vill du vara mer kultiverad står han även bakom Screen Grabber som skapar thumbnails utav filmer.

  • Desktop Poems (0 kr) iTunes
  • Screen Grabber (22 kr) iTunes

Virtual City

G5 Entertainment AB

Ett svenskt spelföretag med en relativt stor spelkatalog på Mac App Store. G5 gör Framförallt  äventyr, pussel och SIM-liknande spel. Alla titlar kostar just nu 49 kr.

  • Virtual City iTunes
  • The Mystery of the Crystal Portal iTunes
  • Mahjong Artifacts iTunes
  • Paranormal Agency iTunes
  • Supermarket Mania iTunes
  • Success StoryiTunes
  • Stand O’FoodiTunes
  • Mahjong Artifacts Chapter 2iTunes
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!