Övrigt

Strömma ljud från Mac via AirPlay med Porthole

porthole

Porthole från Danger Cove lägger sig i menyraden och låter dig trådlöst strömma musik till en Airplay-mottagare. Svårare än så behöver det inte vara för att strömma musik från exempelvis Spotify. Likheterna med appen AirFoil är stora.

De båda gör ungefär samma sak och man kan kort sammanfatta det med att Airfoil kan lite mer och är mer än dubbelt så dyr medans Porthole är enklare men ger i princip samma funktionalitet till ett billigare pris.

Har du redan Airfoil finns det egentligen ingen anledning att köpa Porthole men är du ute efter att kunna strömma ljudet trådlöst från Spotify på din Mac till dina Airplay-mottagare så är Porthole väl värt att kolla in.

Det finns en gratis demoversion att ladda hem som ger full funktionalitet men som skickar ut ett meddelande var femte minut och innehåller några strategiskt utplacerade köp-knappar. Inget man vill leva med i det långa loppet men ger dig möjlighet att testa appen innan köp.

porthole_mac

Porthole klarar att strömma till flera mottagare samtidigt och fungerar förutom med Airport Express och med Apple TV och faktiskt också Airfoil Speakers.

Under mina test så har den fungerat alldeles utmärkt och klarar du dig utan de mer avancerade funktioner som Airfoil har som exempelvis kunna ställa volymen individuellt och en videospelare så kommer du undan till ett lägre pris helt enkelt. Vi har tidigare skrivit om Airfoil i inlägget: Appfavorit: Airfoil till Mac.

Porthole till Mac hittar du på getporthole.com.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!