Övrigt

Speltips: dEXTRIS för iOS – svårt, beroendeframkallande och riktigt kul

Nya iOS-spelet “dEXTRIS” från Chaotic Box är ett något för dig som gillar hög svårighetsgrad och när det går undan. Trots det enkla upplägget blir spelet snabbt svårt och periodvis väldigt frustrerande.

Så spelar du

Du styr två kuber som med hjälp av ett magnetfält längs banan kan byta position. Genom att trycka med ena fingret på ena sidan av skärmen flyttar sig kuberna till höger, och likaså åt andra hållet. Trycker du ned båda fingrarna samtidigt delar sig kuberna och går till varsin kant. Med dessa tillsynes enkla kontroller gäller det sedan att undvika att träffa de hinder som kommer din väg.

Dextris Screenie 2      Dextris Screenie 1

Hindren finns i tre varianter. Dels är det två olika piggar, eller “spikes”, som kräver en undanmanöver antingen åt höger eller vänster, och utöver det finns det två diamantformade hinder, en stor och en liten. Den stora kräver att du delar upp kuberna medan den lilla går att passera både genom uppdelning och passage med båda kuberna på en av sidorna.

Varje hinder som passeras räknas som ett poäng, och efter var tionde poäng får du en kort paus innan nästa radda med hinder ska plöjas igenom. Efter varje paus kommer också alla hinder i en allt snabbare fart.

Det kan tyckas vara överdrivet lätt de första 3-4 banorna, men därefter blir det snabbt till en mardröm såvida du inte har reflexer som en katt.

https://www.youtube.com/watch?v=nQoF2KUQsGQ

Beroendeframkallande – och svårt

Efter ett par (korta) rundor blev jag fast i detta spel. Beroende. Hooked. Utvecklarna har lyckats att med ingredienserna fartfylldhet och snabba omstarter göra detta till ett riktigt beroendeframkallande spel.

Men det svårt, riktigt svårt, vilket antagligen är en bidragande faktor till varför det är så roligt. “Äh, bara en gång till” är en mental tanke som ständigt återkommer, och med tanke på att det bara är att trycka på playknappen igen (efter att eventuellt ha fått se på lite reklam först) är det svårt att låta bli.

Som tur är är en spelrunda över på bara någon minut.

Jag har dock trots ett par dagars intensivt spelande inte lyckats ta mig över 79 poäng. Av någon anledning verkar det sista hindret på sjunde nivån vara min stora akilleshäl. Men givet är att jag kommer att fortsätta försöka.

dEXTRIS är en universal app som fungerar både på små och stora iOS-skärmar och finns för gratis nedladdning på App Store. Spelet finansieras via reklam som lyckligtvis inte är påfrestande på något sätt – då och då kommer en helsidesannons i rörligt format som går att trycka bort efter ett par sekunder. Några in-app-köp ser vi inte röken av vilket är ett stort plus.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!