Övrigt

Sony presenterar Xperia Z2 som mobil och tablet

Sony-året 2014 kommer att bli större, bättre och mer vågat “Bigger, better and bolder” på alla sätt och vis. Så hette det på Sonys presskonferens där man bland annat presenterade en surfplatta, en mobiltelefon och ett smartband.

Xperia Z2

Uppföljaren till Z1 ser i stort sett ut likadan som sin föregångare på utsidan medan insidan fått en hel del trevliga förändringar. Skärmen är en ny IPS-panel som har en teknik som de kallar Live Color LEDs. Det betyder i praktiken att man kommer att kunna erbjuda den bästa färgåtergivningen på marknaden (i alla fall tills nästa tillverkare matchar det) och enligt de själva slår de till och med iPhone och iPad.

Skärmen är på 5,2 tum jämfört med 5 tum förra året, upplösningen är dock den samma med sina 1920 x 1080. Batteriet har pumpats upp till 3200 mAh men vad det innebär i ren användningstid förtäljer Sony ej. 3 GB ram och en ny Snapdragon 801-processor på 2,3 GHz.

Telefonen är fortfarande vattentät och IP58-klassifierad.

Det är inte 2014 om en mobil inte kan spela in i 4K och så är fallet även här. Dessvärre saknar den fortfarande bildstabilisator och förlitar sig i stället på mjukvara för den saken. Slutligen kan den ta 720p film i slowmotion. Kameran är på 20,7 megapixlar.

Sony Xperia Z2 släpps till försäljning redan i mars och Android 4.4 är det som gäller. Färgerna blir svart, vit och lila.

Pris och tillgänglighet i Sverige

Telia har gått ut med priset på Sonys nya Xperia Z2. Kontantpriset blir 5 995kr och då följer deras nya brusreducerande headset med samt Sonys SmartBand (se längre ned). Släppdatum är satt till vecka 15, någon gång mellan den 7-11 april.

Enligt Sony är det endast i början som SmartBand följer med kostnadsfritt.

Sony Xperia Z2 Tablet

Xperia Z2 Tablet

Plattan med samma som mobiltelefonen slår rekord i tunnhet med sina 6,4 mm. Den 10 tums stora tableten är både lättare och tunnare än iPad Air. Den har samma skärmteknik som tidigare nämnt mobiltelefon och skall alltså enligt egen utsago ge en färgåtergivning som slår allt annat.

Xperia Z2 Tablet har även internt samma specifikationer som telefonen och ser likadan ut. Kameran är dock betydligt mindre upplöst och ger 8 megapixlar.

Även denna är vattentät och kommer släppas i mars med Android 4.4 Kit Kat.

sony Smartband

Sony SmartBand

Till ovanstående enheter har Sony presenterat ett smartband som skall få oss ut i löparspåret. Produkten visades redan på CES-mässan i början av året men nu har den fått ett lanseringsdatum och det är i mars ihop med övrig nämnd hårdvara.

Armbandet är dock inte bara hälsa utan med hjälp av appen Lifelog sparar den allt i från dina steg till var du har varit, vilka spel du spelat, böcker du läst och så vidare. Som många andra armband kommer den fram till din sömncykel och väcker dig vid rätt tid.

SmartBand kan också meddela dig när du får samtal, SMS, Facebook- och Twitter-meddelanden. Men det saknar skärm så allt sker via vibrationer.

Sony kallar detta SmartWear och menar att appen och armbandet bara är början på detta initiativ.

[related]Mer från MWC 2014[/related]

[display-posts tag=”MWC2014″ exclude=”88764″ offset=”1″ image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!