Övrigt

Sony funderar på telefoner med Windows Phone

Sony Mobile har inte släppt någon telefon med ett operativsystem från Microsoft sedan 2008 men snart kan det vara dags igen. Det är  Pierre Perron, högsta Europachefen, som åter igen går ut och säger att man inte vill vara ett företag som förlitar sig endast på ett system.

Det finns än så länge inget konkret att gå på och Perron har även tidigare pratat om detta men fått mothugg av Kunimasa Suzuki, högsta chef för Sony Mobile.

Xperia X1

Det sista försöket med en Windows-baserad telefon var Xperia X1 och det finns mycket att säga om den men väldigt lite positivt. Nu har Windows Phone blivit betydligt bättre och med Sonys hårdvarudesign kan det bli en trevlig upplevelse.

Windows Phone

Vi kan lätt skratta bort X1:an som ännu en telefon från den här tidpunkten där gränssnittet var minst sagt underutvecklat men vi bör komma ihåg att vid den här tidpunkten var Windows Phone det enda systemet utöver de egenutvecklade som fanns tillgänglig för användning för tillverkarna.

Android förändrade allt detta men det är en spännande tanke på vad som hade hänt om inte Google satsat på den mobila marknaden.

[source:http://www.techradar.com/news/phone-and-communications/mobile-phones/sony-confirms-discussions-with-microsoft-to-launch-windows-phone-1214067 “Techradar”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!