Övrigt

Sonos blir enklare – skippar bryggan

Sonos, som tillverkar trådlösa högtalarsystem, släpper en uppdatering som gör att du kan köra de flesta av deras högtalare utan en nätverkssladd. Fram tills nu har du förutom högtalarna behövt en Sonos Bridge, som i sin tur måste vara inkopplad med en nätverkssladd till en router. Bryggan har sedan skött kommunikationen mellan högtalarna och Sonos-appen som kontrollerar systemet. Nu behöver du bara högtalarna, Sonos-appen och en wifi-router, vilket innebär färre sladdar och boxar. Det finns fortfarande en klar fördel med att köra Sonos Bridge: när du kör med brygga förlänger varje högtalare räckvidden för Sonos-nätet. När du kör med wifi är det wifi-routerns täckning som avgör räckvidden.

Du som redan kör Sonos kan alltså välja att plocka bort bryggan utom om du kör Sonos hemmabiosystem (3.1 eller 5.1); i det fallet behöver även i fortsättningen använda bryggan. Likaså kräver den här förenklingen att din wifi-router täcker alla rum där du har högtalare.

Om du idag har en Sonos Bridge och tänker plocka bort den räcker det inte med att dra ut sladden. Du måste göra på följande sätt:

  1. Uppdatera Sonos-appen till senaste versionen.
  2. Med bryggan fortfarande inkopplad, välj BRIDGE-inställningar i inställningsmenyn i appen
  3. Följ instruktionerna i appen
  4. Med dessa steg genomförda kommer du kunna koppla ur din Bridge och testa den enklare installationen utan att behöva återställa ditt Sonos-system. Du kan när som helst koppla in din Bridge igen om du vill byta tillbaka till installation med brygga.

Priset på en Sonos Play:1 ligger fortfarande på 199 euro i Sonos webbshop, vilket är samma nivå som när man behövde en Sonos Bridge.

Vi har hört av oss till Sonos för att ta reda på om högtalarna blir billigare utan brygga och uppdaterar nyheten när vi får svar.

Uppdatering: Svaret från Sonos är att man tidigare vid vissa kampanjer gett bort en Sonos Bridge, till exempel i början av försäljningen av Sonos Play:1. En Sonos Bridge kostar 49 euro om du köper den separat.

[related]Relaterat[/related][display-posts tag=”sonos” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!