Övrigt

Snart längre batteritid på din laptop med Google Chrome

Google skriver på sin Google Chrome Blog att de samarbetat med Adobe för att förbättra batteritiden på bärbara datorer genom att liksom på Safari pausa Flash-animationer som inte tillhör det centrala huvudinnehållet på en webbsida.

Exempelvis kommer en video som ligger i mitten av sidan att rulla på som vanligt medan innehåll i kanterna kan pausas om funktionen anser så. Om en animation pausats att misstag kan användaren helt enkelt klicka på den för att återuppta uppspelningen.

Uppdateringen som nu finns i den senaste beta-versionen av Chrome, och som inom de kommande månaderna dyker upp i den skarpa versionen, kommer väsentligt att förbättra batteritiden på bärbara datorer. Som sagt så finns denna funktion redan i webbläsaren Safari som också generellt ger en bättre batteritid än Chrome.

Säga vad man vill om strömförbrukning och annonser men det är ändå lite fult av Google och Apple att bestämma vad på en webbsida ska visas. Det är ju ändå så att de som driver en webbisda som borde få bestämma hur den ska upplevas då det i många fall handlar om ett företags kanske enda inkomstkälla.

Vad tycker du?

[source: http://chrome.blogspot.ca/2015/06/better-battery-life-for-your-laptop.html “Google Chrome Blog”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!