Övrigt

Snabb koll på hur mycket utrymme du har kvar på dina hårddiskar

mzl.oszdmrcj.800x500-75

Om du ofta behöver kolla hur mycket ledigt utrymme du har kvar på dina hårddiskar, nätverksdiskar, USB-minnen o.s.v. finns det ett betydligt smidigare sätt än att i Finder klicka på en disk i taget. En annat mycket smidigare sätt är att använda sig av appen FreeSpace som finns att ladda ned från Mac App Store.

FreeSpace och är en liten applikation som enbart lägger sig i menyraden. Med ett klick på FreeSpace-ikonen får du en kategorisk lista över alla dina anslutna lagringsplatser och uppgift om hur mycket ledigt utrymme som finns kvar. Du kan dessutom välja att mata ut hårddiskar, minnen och nätverksdiskar; en i taget eller alla samtidigt.

En annan finurlig, liten finess är att FreeSpace också har stöd för Time Machine, och går att ställa in så att varje gång din Time Machine-hårddisk kopplas in och säkerhetskopieringen blir färdig så matas hårddisken automatiskt ut. Då Apple fortfarande inte har gett oss några inställningsmöjligheter för hur ofta Time Machine ska säkerhetskopiera, är det många, inklusive undertecknad, som då och då kopplar in sin Time Machine, säkerhetskopierar och matar sedan direkt ut den igen.

FreeSpace kostar 7kr och finns att hämta på Mac App Store.

FreeSpace - Luma Fung

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!