Övrigt

Skype får inte heta Skype

Microsoft har det inte lätt med sina tjänsters namn mot brittiska Sky Broadcasting. Förra gången var det SkyDrive som stötte på patrull och tvingade Microsoft att ändra namnet till OneDrive. Nu är det dock kanske mer förvånande att EU-domstolen också anser att Skype är ett namn som är allt för likt namnet på medieföretaget.

Historien började redan 2006 när Sky anklagade Skype för varumärkesplagiat och ärendet har varit uppe två vändor EU:s varumärkesmyndighet. Myndigheten har hållit med Sky båda gångerna med motiveringen att logotyperna i flera avseende liknar varandra. Skype överklagade dock till EU-domstolen som är inne på samma linje.

”Domstolen har avfärdat Skypes överklagan och genom detta bekräftat att det föreligger en risk för förväxling mellan varumärkena Skype och Sky”, skriver EU-domstolen i ett uttalande.

Domstolen menar att det inte bara är ordet “Sky” som ger upphov till förväxling utan också logotypen med dess molnformer skapar associationer till Sky. Sista chansen för Microsoft och Skype är att överklaga ännu en gång.

Vad tror du de byter namn till om de tvingas?

[via: http://www.dn.se/ekonomi/eu-domstolen-skype-far-inte-heta-skype/ “DN”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!