Övrigt

Skapa genvägar i Notiscenter med Quickpick

iphone4small_v_mzl.uqpjhnca.320x480-75

Uppdatering: Hampe uppmärksammar oss i kommentarsfältet att Apple nu inte helt oväntat har tagit bort Quickpick från App Store. Ingen officiell anledning har givits och Utvecklarna bakom appen har ännu inte kommenterat det hela (Tack Hampe!).

För några veckor sedan skrev vi om hur du kan skapa genvägar på hemskärmen till diverse inställningar i iOS 5, och lite senare när betaversionen av iOS 5.1 släpptes så visade sig att Apple strypt den funktionaliteten. Om det var medvetet eller omedvetet (bugg?) är oklart. Men nu finns en liknande lösning för det mer eller mindre handikappade Notiscentret. Med den nya appen Quickpick (7 kr) kan du skapa diverse genvägar till en rad olika funktioner.

Direkt i Quickpick kan du enkelt via appens “Composer” skapa fyra olika slags snabbknappar: Ring upp, SMS:a, Maila och öppna webbsida. Men med hjälp av lite googlande och eget skrivande kan du även göra mycket annat, som att t.ex. öppna olika appar. Quickpick förlitar sig på samma interna URL-adresser som inställningsgenvägarna gör kan du i princip göra allt som har en intern URL-adress. Förutom Apples egna apps finns det en mängd andra appar från App Store har egna URL-scheman, vilket breddar användningsområdet anmärkningsvärt. Siten iPhone URL Schemes är perfekt om du är ute efter att grotta ner dig i alla möjligheter som finns, eller om du är ute efter en specifik funktion.

Quicpick-settings

Quickpick-genvägarna som du skapar lägger sig som “nya” notiser i Notiscenter, och skillnaden är att de inte rensas när du trycker på dem. Smidigast blir det om du i inställningarna för Notiscenter lägger Quickpick överst i listan. Maximala antalet notiser är förnärvarande 10 stycken på iPhone och 20 stycken på iPad. En stor nackdel är att du inte kan välja hur många du genvägar du vill ska synas, det syns alltid minst 6 stycken, trots att du har konfiguerat färre.

Om denna funktionalitet kommer fungerar när 5.1 släpps är osäkert, men det vore konstigt om Apple godkände en app nu som de vet kommer tappa sin funktionalitet om några veckor. Men å andra sidan, mängden information Apples App Store-dörrvakter sitter på är förmodligen rätt begränsad.

Quickpick kostar 7 kr och är en universell app.

Quickpick - The Universal iOS Launcher! - Neoos

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!