Övrigt

Skapa en delad lista i Påminnelse-appen

Påminnelser-ikon

Med appen Påminnelser som är ny i och med iOS 5 och en del av iCloud har du möjlighet att skapa delade listor som du och de du väljer att dela den med kan hålla i synk. Du och din sambo kan t.ex. ha en delad lista som heter “Handla” där ni båda fyller på med varor som ska handlas. Om den ena av er handlar något från listan, och således markerar den som färdig (bockar i den), så synkas det även till den andre.

Tyvärr kan du inte dela ut en lista till någon direkt från din enhet, utan du måste surfa in på iCloud.com från en dator och från kalender-appen där dela ut din lista. Klicka på delningsknappen, skriv i mottagarens (den du vill dela listan med) e-postadress och skicka iväg inbjudan. Så fort mottagaren accepterat inbjudan så dyker listan upp i dennes påminnelse-app, och ni får en gemensam, delad lista.

Påminnelser-lista

Om du och din partner känner igen er i repliken “Åh, om jag visste att du skulle handla hade jag bett dig köpa med…..” kan det vara smidigt med en delad påminnelse-lista. Och det bästa är att du inte behöver köpa några tredjeparts-apps då appen Påminnelser redan finns installerad på din iOS-enhet.

Bonus 1: Om du vill att Siri ska skapa påminnelser till just din delade lista går du till Inställningar->E-post, konakter, kalendrar och scrolla längst ned på den sidan. Där kan du under Förvald lista välja din delade lista så kommer Siri automatiskt skapa dina röststyrda påminnelser i just den listan.

Bonus 2: Du vet väl att du i Påminnelser kan skapa en positionsbaserad påminnelse? Så om du har din livsmedelsbutiks adress inlagd bland dina kontakter kan du med hjälp av Siri t.ex. säga “Remind me to buy lots of ice cream when I get to ‘[din livsmedelsbutik]’ “. Den du delar din lista med kommer då få påminnelsen om han eller hon närmar sig livsmedelsbutiken.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!