Övrigt

Siri på svenska är nu officiellt på gång

Siri-Sverige

I en några dagar gammal jobbannons på Apples webbsida framkommer det att Apple söker personal som bland annat har kunskaper i det svenska språket. Apple söker även efter folk med kunskaper i arabiska, danska, finska, norska samt holländska. Utöver dessa nya språk söker Apple även efter personer med kunskaper i tre redan lokaliserade språk: franska, koreanska och kinesiska – kanske för att lokalisera Siri till andra regionala dialekter i de länderna.

Jobbeskrivningen är tydlig med att det är gällande utveckling av Siri, och anställningsformen är en så kallad “internship” – en längre praktik som i detta fall sträcker sig i sex månader. Arbetsplatsen är i Apples högkvarter i Cupertino.

Job Summary

Join the team responsible for delivering Siri in different parts of the world for an exciting 6 month internship in Cupertino, California.

De krav som ställs på de sökande är flytande tal och skrift i engelska samt i något av de ovan nämnda språken. Utöver det listas även analytiska färdigheter, problemlösningsförmåga, kännedom om lingvistiska och multikulturella språkskillnader och problem, samt en god samarbetsförmåga. Slutligen krävs också en kandidatexamen – Bachelor of Science – i datorvetenskap eller erfarenhet som är likvärdig, samt kunskaper i diverse olika programmeringsmiljöer och språk.

Key Qualifications

  • Native or fluent in Arabic, Chinese, Danish, Dutch, Finnish, French, Korean, Norwegian, Swedish and fluent in English
  • Candidate for BS in Computer Science (or equivalent experience)
  • Strong analytical and problem-solving skills
  • Knowledgeable in, and sensitive to, multilingual and multicultural issues
  • Must work well with people, and possess excellent written and verbal communication skills

Additional Requirements

  • Experience in developing a website, using Ruby on Rails or very similar technologies
  • Experience in developing software for Mac OS X and/or Microsoft Windows (Cocoa, Carbon, MFC, .NET)
  • Experience in developing automation scripts (Perl, Ruby, Python)

Det är verkligen goda nyheter för oss svenskar och våra grannländer. Har vi tur, och om Apple hittar kompetenta personer för jobbet inom en rimlig tid, skulle vi kunna få använda Siri på svenska i början av sommaren nästa år. Vilket i och för sig är över ett och ett halvt år efter att Siri först lanserades.

Se hela Apples jobbannons

VIA: 9TO5MAC
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!