Övrigt

Samsung: Vi har inga intentioner att förhandla med Apple

Shin-Jong-kyun

Efter nyheten om att HTC och Apple begravt stridsyxan och kommit överens om ett avtal som sträcker sig tio år fram i tiden, spekuleras det om att Apple med Tim Cook i spetsen kanske har bytt till en lite mildare taktik. Oavsett hur det än må vara har Apples största rival Samsung inga som helst intentioner att förhandla med Apple.

I en intervju med Yonhap News förklarar Samsungs chef för IT- och mobilavdelning att de inte har några planer på att börja förhandla:

“It may be true that HTC may have agreed to pay 300 billion won (US$276 million) to Apple, but we don’t intend to (negotiate) at all,” Shin Jong-kyun, who heads the South Korean tech giant’s mobile and IT division, told reporters.

Angående avtalet mellan HTC och Apple har det även framkommit att HTC också kommer betala en licensavgift till Apple för varje telefonmodell som innehåller funktioner som är patenterade av Apple. Hur mycket det rör sig om är inte på något sätt avslöjat, men analytiker spekulerar om att det handlar om sex till åtta dollar per såld enhet.

Avtalet mellan HTC och Apple kom definitivt som en frisk fläkt i en bransch där det verkar vara praxis för företag att konstant vara inblandade i multipla rättstvister. Bortsett för några i sammanhanget mindre juridiska motgångar som Apple har och har haft under året, finns det nu flera framgångar. Inte minst i den stora rättegången mot Samsung, där en en jury dömde ut ett skadestånd på över en miljard USD till Apples fördel.

VIA: MACRUMORS
KÄLLA: YONHAP NEWS, THE WALL STREET JOURNAL
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!