Övrigt

Samsung förnekar prishöjningar av processorer

Apple A6X

Tidigare i veckan spreds det rykten om att Samsung höjt priserna för de processor-chip som Apple använder i iOS-enheter. Prishöjningen ryktades vara runt 20% och handlingen från Samsungs sida beskrevs som en del i den långdragna dispyten mellan de två jättebolagen.

Nu har en Samsung-anställd som valt att förbli anonym förnekat det hela till den sydkoreanska nättidningen The Hankyoreh (Google Translate). Enligt denne avtalas det om priserna i början av året och ändras inte sedan hur som helst. Från The Street:

The unnamed official noted that prices are set at the beginning of the year and aren’t changed easily.

Det hela låter väldigt rimligt och antagligen är Apple en alldeles för stor kund för Samsung för att skrämmas iväg med prisökningar av denna magnitud. Men även om Apple idag skulle få för sig byta leverantör av deras iOS-processorer skulle det enligt den anonyme Samsung-anställde ändå ta mellan ett till två år innan de inte längre är i behov av Samsung.

Relationen mellan Apple och Samsung må vara hur spänd som helst, men i slutändan tjänar de för tillfället på att behålla vissa affärsrelationer. Hur och när just detta stora band klipps av återstår att se.

VIA: CULT OF MAC
KÄLLA: THE STREET, THE HANKYOREH
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!