Övrigt

Så säger de första recensionerna om iPad mini

[youtube id=”04etiD8vSng”]

På fredag släpps iPad mini men redan nu har de amerikanska recensenterna släppt sina åsikter i frågan.

John Gruber på Daring Fireball tycker att den är bättre på alla sätt och vis vid praktisk användning men ogillar skärmen, samtidigt som han inser att det nog inte är ett problem för den stora massan.

Walt Mossberg (Steve Jobs favoritjournalist att citera) på Wall Street Journal anser att den gör allt som den lovar och det riktigt bra. Till det negativa hör, surprise surprise, skärmen samt att den är aningen för bred för att gå ner i hans fickor.

Engadget tycker att den i mångt och mycket att den är bättre än den störra iPaden på de flesta sätt. De noterar även att skärmen är sämre än iPhone och iPad 3 & 4 men att rent generellt är det en väldigt bra skärm ändå. I deras batteritest så vinner iPad mini överlägset jämfört med de flesta andra modeller.

The Verge pratar om det högre priset jämfört med närmsta konkurenter men menar på att den absolut är värd det och att byggkvalitén är överlägset samt att App Store i sig är så överlägset.

Jim Dairymple på The Loop tycker det är överaskande hur iPad mini fungerar i hans dagliga rutiner. Samt att alla andra plattor känns som plastleksaker i jämförelse.

Vi återkommer med våra åsikter så fort vi lagt vantarna på en.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!