DSC_0527-583x390

by • 15 december, 2012 • NyheterComments (12)231

Så såg det ut när Sveriges andra Apple Store öppnade

[youtube id=Fe-4IRCFKZA]

Klockan 10.00 invigdes Sveriges andra Apple Store. Butiken ligger i det nybyggda köpcentrumet Emporia utanför Malmö och just Emporia är en av anledningarna att det blev Malmö.

Köpcentret ligger strax utanför stadskärnan och tågen mellan Sverige och Danmark stannar bland annat precis utanför. Här ligger också Malmö Arena där Eurovision Song Contest äger rum senare nästa år. Området som heter Hyllie och kommer att byggas ut successivt med både bostäder och kontor.

Emporia

Apples butik ligger på plan två vilket är markplan om du går via huvudingången (som var halvt avstängd, dagens snöslask till ära). Butiken ligger bara några meter in till vänster. Däremot är det en hyfsad bit att gå från parkeringshuset på andra sidan centret.

Malmö-butiken är cirka 400 kvadratmeter och har liknande layout som de flesta av företagets köpcentrumbutiker. Som kund kan du förvänta dig alla de produkter och tjänster som Apple Store gjort sig kända för så som Genius Bar, Workshops och One to One.

Apple Store Malmö

Om du bara skall handla en produkt och det bara är ett tillbehör så kan du använda Easy Pay som finns i Apple Store-appen för iPhone. Då fotograferar du av streckkoden och betalar med ditt Apple ID-konto.

Easy Pay

Övriga köp görs via personalen (som är totalt cirka 70 stycken) men precis som i övriga Apple Stores finns det ingen central kassadisk utan köpen görs ute på golvet med hjälp av ett mobilt system – kvittot mailas till dig i båda fallen.

Relaterade länkar

Liknande artiklar

 • Martin

  Vad har ni gjort med filmen…?
  Är det bildstabiliseringen som gått sönder eller. Blev yr av att titta på den.

 • Peter Esse

  Japp – tyvärr hände något där.

 • Malte Lewan

  Så ni fick filma INNE i en Apple Store. Trodde jag var förbjudet. Väldigt trevligt att ni filmade för övrigt, för oss som missade.

  Samma – av en del, kritiserade – applåder och skrik som när Täby-butiken öppnade. Språkmarschen var ny för mig; kände jag inte till.

  Ok, så denna butik är 400 kvm. Den i Täby är 670 enligt en (1) Google-källa som jag hittade.

  Vad är det som avgör färgen på personalens tröjor. Röda både i Täby och här. Men oftast blåa i Apples reklam…

  Trevligt med denna butik i Malmö. Ska nog ta mig dit precis nu…

 • Stefan Bjerstedt

  Jag var först i kön och det var en helt annan känsla än den som förmedlades från Täby. Jag var tyvärr inte med då utan har bara sett videos. Det här vara bara häftigt. Apple har hittat rätt balans för att det bara ska kännas kanon med en nyöppning. Sort TACK till alla från Apple Store som gav mig ett oförglömligt minne.

 • jluckhurst41

  Tröjorna är vanligtvis blå, men i juletid byts de ut och blir röda.

  På bilden av expresshopping-skylten saknar jag både iPhone 5 och 15″ MacBook Pro vanlig och retina. Varför finns inte de med?

 • Fredrik Krohnman

  Stefan,

  Hur vet du att ”det var en annan känsla som förmedlades” om du inte var där? För oss som bara sett video från båda öppningarna ser det rätt identiskt ut. Och det är väl bara att konstatera att klappandet är ett amerikanskt inslag som har lite svårt att komma till sin rätt bland oss blygsamma svenskar.

  Men vad spelar det för roll när det kommer till kritan. Det är ju sjukt kul att det öppnas riktiga Apple-butiker här (det är ju dessutom få länder förunnat). Hoppas på ännu fler vad det lider!

 • Arvid

  Hoppas att det kommer en till Göteborg också!

 • Martin svensson

  Varför så extremt ful inredning??? Apple borde kunna bättre!

 • Malte Lewan

  @Fredrik. Kanske kan intervjun på 99mac med killen som stod först i kön ge en ledning om en skillnad (mot Täby?): ”Som tur var blev det inga pinsamma allsånger den här gången. Den här öppningen var bra.”

  Men hi-fives och vågen var det här (också?).

 • Fläskläpp

  Usch… det där klappandet och tjoandet får mig bara att vilja gömma mig bakom skämskudden.

 • Tomtenisse

  @Fläskläpp: Ja usch för sådana där ”osvenska” känsloyttringar…

 • Ted

  @Martin: Underbart hur olika smak man har. Jag var tvungen att gå och känna på väggarna om det verkligen var metall. Och det var gedigen metall förstås. Riktigt snyggt och smakfullt. Borden är också väldigt snygga. Tycker jag.