Övrigt

Så mycket snabbare är iPad på internet – även i Sverige

iPad med iPhoto

Trots att vi redde ut vad som gäller med 4G i Sverige under gårdagen så verkar det råda begreppsförvirring deluxe på vissa redaktioner. Resume har till exempel artikeln “Oklart om nya iPad säljs i Sverige”. Det hela baseras på samma TT-material som Expressen, SVD och Sydsvenskan använder men här har man skruvat till rubriken en smula för mycket.

Källan till att det skulle vara oklart om en försäljningsstart i Sverige är en informatör på Telia. Men de svenska operatörerna har inte möjlighet att sälja iPad så de har ingen relevant information i den frågan. Men för resten av Apples återförsäljare samt Apple Store så är det ett faktum att tredje generationens iPad kommer att börja säljas den 23 mars här i Sverige.

Även TKJ – min kära vän och bloggkollega drar till med “Nya iPad fungerar inte i Sverige” är ett omgjort citat från samma TT-källa.

Även det är direkt felaktigt – den nya iPaden kommer som nämnt tidigare att fungera alldeles ypperligt i Sverige. Vi kommer att få en iPad med en fantstiskt upplösning, en betydligt bättre kamera och ett grafikchip som säkerligen kommer att göra våra appar helt magiska.

Vad som däremot inte kommer att fungera är 4G via LTE-teknik. Dock kommer den nya iPaden att vara betydligt snabbare än sina föregångare även på internet. Anledningen är att den stödjer en teknik som ger upp till 32 mbit i mobilnäten här i Sverige – jämfört med cirka 7 mbit på nuvarande. Betydligt snabbare än gemene mans ADSL-uppkoppling med andra ord. Men inte lika snabbt som den kan vara i amerikanska nät.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!