Övrigt

Så långa videoklipp får plats på din iPhone 4S

iPhone 4 kameran

Nya iPhone 4S (recension) kommer med en helt ny stillbildskamera och videokamera. Inspelningsupplösningen är maffiga 1080p med upp till 30 bilder per sekund. Detta är på både gott och ont. Det som är bra är givetvis den högre upplösningen, men tack vare dito upptar alla inspelningar också mycket mer utrymme på din iPhone.

En inspelad minut med iPhone 4S tar upp någonstans runt 170MB, mer eller mindre beroende på vad det är du filmar. Det betyder att filmar du ett klipp på 20 minuter kommer det ta upp ca 3,5GB utrymme på din iPhone. Med andra ord kan du som har 16GB-versionen som mest spela in en dryg timme om du inte har så mycket annat inlagt på din iPhone 4S.

Du som har valt 32GB- eller 64GB-modellen har så klart mycket bättre förutsättningar för att filma många eller långa klipp. Tyvärr erbjuder inte Apple någon inställning för kameran där man kan välja vilken upplösning den ska spela in på. Personligen hade det räckt gott och väl för min del om jag kunde välja att spela in video i 720p.

(Källa: When Will Apple)

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!