Q1-försäljning Macar

by • 19 januari, 2011 • NyheterComments (1)70

Så har Apple-försäljningen ökat genom åren

Att Apple åter igen gjorde sitt bästa kvartal någon stod klart sent igår kväll. Nu har det släppts fler kommentarer och även graferna är på plats. Alla siffror, utom iPad-försäljningen, gäller Apple-kvartal ett vilket blir oktober, november samt december.

Mac

Macförsäljningen går stadigt uppåt men det som är intressant är det bärbara segmentet med sina 70% dominerar allt mer och mer. 4.13 miljoner Macar såldes vilket är rekord, det har överhuvudtaget aldrig sålts fler än 4 miljoner Macar på ett kvartal tidigare.

Q1-försäljning Macar

mac-sales

En gång i tiden stod Mac-försäljningen för nästan alla inkomster (samt utgifter under vissa mörka år på 90-talet) men nu är den siffran nere på 20% – trots rekordförsäljning. (Bild: 9to5mac.com)

Omsättning

iPod

Även om iPod-försäljningen stadigt går nedåt så är det fortfarande miljoner och åter miljoner poddar som säljs världen över. Trots färre iPodar sålda så ökade inkomsten från dem med 1%.

iPod-försäljning

iPad

Det är så härligt med alla analytiker som sa att iPad skulle floppa när vi andra kände så väl att det här var nästa stora grej. iPad släpptes för 9 månader sedan i USA och för mindre än en månad sedan i Sverige.

iPad-försäljning

iPhone

Under 2011 kommer Apple att ha sålt över 100 miljoner iPhones. Telefonen står för 39% av Apples inkomster och då är fortfarande efterfrågan störra än tillgången.

iPhone-försäljningen

Graferna kommer från gigaom.com.

Trots den goda Mac-försäljningen finns det säkert de som undrar om Apple kommer att allt mer fokusera på iOS till nackdel för Macarna. Så är det inte – de senaste åren har så kallade vanliga människor gått över i allt snabbare takt och snöbollen är i sådan snabb rullning nu att det bara inom något år kommer vara Mac OS X som är normen för världens medelklass.

Liknande artiklar

  • Mats

    Den här ”vanliga medelklass-människan” har köpt både Macbook, iMac och Macbook Air (förutom iPhone, iPad och AppleTV) de senaste två åren och nästan helt gått från en Windowsmiljö (yngsta dottern har fortfarande en PC). Hur nöjd som helst, så varför sluta nu …? :-)